2009-04-28 16:11:21• hírek • Parajdi Andrea

Szatmári diákok a drogmegelőzésért

Fiatal önkéntesek több mint egy éven át bonyolították le a Szatmár Megyei Drogmegelőzési és Tanácsadó Központ, illetve a Közösségformáló Keresztény Egyesület támogatásával azt a projektet, amelynek célja, hogy felhívja a diákok figyelmét a drogfogyasztás káros hatásaira.

Tavaly március elsején indult, és idén április 30-án fejeződik be a „Fiatalok a drogok ellen" elnevezésű projekt, amely abból a célból indult, hogy különböző programok segítségével a drogfogyasztás veszélyeit hangsúlyozza - mondták el sajtótájékoztató keretében a projekt lebonyolítói. Tóth Josif és Carolina Bura diákok a projekt szerves részét képezték, ugyanis önkéntesként vállalták, hogy olyan programokat szerveznek, amelyekbe kortársaikat is be tudják vonni.

Az egyik legérdekesebb programjuk a 2008. április 11-13 között megrendezett Huta Certeze-i workshop volt, ahol három napon keresztül kulturális eseményeket, illetve különböző képességfejlesztő foglalkozásokat tartottak. A workshop célja az volt, hogy 15 önkéntes fiatalt megismertessenek minden olyan hasznos információval, amit a drogfogyasztásról tudni kell, ugyanis nekik később az lett a feladatuk, hogy előadásokat tartsanak különböző középiskolákban.

-Ha azt akarjuk, hogy a fiatalok valóban megtudjanak mindent a drogok veszélyeiről, akkor nem érdemes tanárokkal ismertető órákat tartani, hiszen a diákok velük nem nyílnak meg annyira. Mivel egy korosztály voltunk, nekünk bátrabban elmondták a problémáikat, illetve rákérdeztek arra, ami foglalkoztatta őket - mondta el Tóth Josif a projekt önkéntes résztvevője, a Doamna Stanca Főgimnázium XII. osztályos diákja.

Az iskolai előadások mellett színházi bemutatót is szerveztek, illetve havi rendszerességgel szemináriumokat hívtak össze. Camelia Tarba, a projekt koordonátora elmondta, a jövőben is dolgoznak majd önkéntes diákokkal, hiszen így könnyebben eleget tehetnek a Szatmár Megyei Drogmegelőzési és Tanácsadó Központ célkitűzéseinek.

A Szatmár Megyei Drogmegelőzési és Tanácsadó Központ sajtótájékoztatón számolt be az egy éves projektjük eredményéről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: