2009-10-24 10:51:46• hírek • Szatmár.ro

Népdaléneklési verseny Kaplonyban

Kaplony adott otthont az 1-4. osztályosok megyei népdaléneklési versenyének, amelynek országos döntőjét Temes megyében fogják megrendezni.

A vártnál többen neveztek be a megmérettetésre, elsősorban a környékbeli községekből, de nagykárolyi és szatmárnémeti kisiskolások is megméretkeztek. Az Őszirózsa népdaléneklési versenyt igen szép számú közönség tekintette meg. A zsűri összeállítása a következő volt: Deák Endre, Visnyai Ágnes, Kiss Zita, Erik testvér (a helyi ferences rendház tagja). A 70 gyerekből két elődöntőt követően választották ki a döntőbe kerülő legtehetségesebbeket. Első díjasok lettek: Ludescher Viktória és Óbis Kinga, második helyen végeztek: Schupler Ábel és Szilágyi Ákos. 

Ők négyen bejutottak az országos döntőbe. A résztvevő gyerekek a dicséret mellett plüssállatokat, édességet, szendvicset és üdítőt kaptak. Mindezeket a Fényi István Iskolaalapítvány ajánlotta fel a számukra. A szervezésben szerepet vállalt a Nagykárolyi Művelődési Ház is. Kaplonyban Jónucz Alfonz zenetanár ténykedésének tulajdoníthatóan nagy hangsúlyt fektetnek a zeneoktatásra, ezen belül a népdalok megismerésére, elsajátítására. A nagyhírű fúvószenekar mellett az iskolában furulyacsoport is működik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: