2011-11-28 17:06:12• hírek • Póti Orsolya

Szatmári diák lett az Őszirózsa gyémánthangja

November 26-án került sor az Őszirózsa népdalvetélkedő országos megmérettetésére a Temes megyei Újszentesen. A fődíjat idén a Szatmárnémeti „Hám János
November 26-án került sor az Őszirózsa népdalvetélkedő országos megmérettetésére a Temes megyei Újszentesen. A fődíjat idén a Szatmárnémeti „Hám János" Római Katolikus Iskolaközpont egyik diákja, Polacsek Eszter nyerte el.

November 26-án került sor az Őszirózsa népdalvetélkedő országos megmérettetésére a Temes megyei Újszentesen. A fődíjat idén a Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont egyik diákja, Polacsek Eszter nyerte el.

Harmadik alkalommal rendezték meg az Őszirózsa Országos Magyar Népdalvetélkedőt I-IV. osztályos diákok számára. A rendezvény célja ezúttal is a népszokások megőrzése és ápolása volt. A versenyen elemi osztályos tanulók vettek részt, akik két korcsoportban - I-II. osztályosok és III-IV. osztályosok szintjén - versenyeztek.

A fellépők két népdalt vagy egy népdalcsokrot mutathattak be és vidéküknek megfelelő népviseletben állhattak színpadra. A vetélkedőre tíz megyéből érkeztek jobbnál jobb előadók, így a zsűrinek nem volt könnyű kiválasztani a legcsodálatosabb hangú gyermeket.

Szatmár megyét Polacsek Eszter, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont III. osztályos diákja és Schlachter Flóra, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont első osztályos tanulója képviselte. A harmadikosok tanítónőjétől Tompos-Urbán Klárától megtudtuk: a vetélkedő fődíját Eszter nyerte el, Flóra pedig dicséretben részesült.

A zsűri értékelte a tiszta előadásmódot, és figyelt az előadott népdalok sajátosságának megőrzésére, a szövegek érthetőségére.

Eszter a szatmár.ro-nak elmondta: a versenyre nagyon sokat készült, és főként szüleivel gyakorolta be a kiválasztott dalokat. Az izgalmas vetélkedőn a „Hallod-e te szelídke?", „Rég megmondtam bús gerlice" és a „Tavasz után" című népdalok előadásával sikerült elnyernie a zsűri tetszését.

Schlachter Flóra dicséretben részesült

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: