2015-04-18 19:14:45• hírek • Szatmar.ro

Szatmári diadal a Kárpát-medencei lelkészfoci-kupán

Mint ahogy az elmúlt években annyiszor, ismét a magyarországi szatmári egyházmegye lelkészei nyerték a Kárpát-medencei lelkészfoci-kupát. A nyírségi Levelek adott otthont az eseménynek, amelyen a mieink, azaz a partiumi szatmáriak is szerepeltek.

Pénteken koradélután 13 órakor nyolc egyházmegye csapata indult a tornán: Az A csoportban Az erdélyi egyházkerület csapata mellett Zilah, Kárpátalja és Szatmár (HU), a B csoportban Békés, Debrecen, Nyirség és Szatmár (RO) mérkőzött.

A partiumi szatmáriak első meccsükön a címvédő és házigazda ellen 3-1-re kaptak ki, majd a későbbi döntős debreceniek is megverték őket 3-2-re. A harmadik meccs Békés ellen sokkal békésebbnek bizonyult, igazi örömfociban 2-0-ra diadalmaskodott a későn ébredő szatmári alakulat, így megszerezve az ötödik helyet, azaz az alsó házban az elsők lettek(!)

Az első elődöntőn a debreceniek meglepetésre legyőzték a másik csoport első helyezettjét, Kárpátalját, a másodikon a szatmáriak főlényesen diadalmaskodtak az ez alkalommal bronzérmes Nyírség ellen, majd a döntőt is behúzták a cívisváros környékiek ellen, így visszakerült Szatmárba a kupa.

"Remek hangulat volt a focitornán, melynek ismét a találkozás volt a lényege, illetve a lelkészi közösség erősítése", mondta Rácz Ervin erdődi lelkész. "A vacsorán, a díjkiosztás után, a magyar himnuszt, a székely himnuszt és a kárpátaljaiak himnuszát is elénekeltük: Mindig velem Uram, mindig velem... Gratulálunk a szervezőknek!", tette hozzá.

Rácz Ervin azt is elárulta, "ha Isten is megsegít, a következő lelkészfoci-kupa házigazdái mi leszünk, október 2-án!" A pontos helyszín még nem ismert, tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: