2016-08-11 11:51:44• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári csapatmenedzser Pécsett is

A VSK kosárlabda-szakosztályáért felelős Feleki Zsolt mellett immár egy másik szatmári szakember is csapatmenedzseri tisztséget tölt be az európai kosárlabdában: Éles Péter kinevezését szerdán jelentette be a PEAC Pécs.

Éles Péter 2012 előtt töltött be hasonló szerepkört a VSK-nál, de nem ismeretlen a pécsi sportéletben sem, hisz az elmúlt másfél évben a világhírű edző, Rátgéber László akadémiáján dolgozott, ahol a junior korosztályú fiúkkal bronz és ezüstérmet is nyert a magyar korosztályos bajnokságokban. Mi több, korábban már a PEAC-nál is dolgozott.

„Pétert nagyon régóta ismerjük, hiszen 2003/2004-ben már dolgozott az akkori csapatunk mellett, és akkor sem szakadt meg a kapcsolatunk, amikor az utóbbi években a román bajnokságban volt első osztályú csapat edzője, klubvezetője. Erősítésnek gondolom őt a háttérben, szakmai tapasztalatával, kapcsolatrendszerével, pozitív beállítódásával és nagy munkabírásával, amelyre szükségünk is lesz a szezonban. Hálás vagyok, hogy „megkaptuk" őt a Rátgéber Akadémiáról, ahová bizonyos területeken bedolgozik majd még - mondta Éles Péterről Kond Árpád, a PEAC-Pécs ügyvezetője a klub honlapjának.

A peacpecs.hu kiemeli, hogy a 43 éves Éles dolgozott korábban Izraelben, Romániában és Oroszországban is. Itt, a Jekatyeringburgnál 2003-ban elért EuroLiga-győzelmet tartja legnagyobb sikerének is. „A PEAC-PÉCS együttesénél részt vett a játékoskeret kialakításában, kapocs a menedzsment és a csapat között, de szoros az együttműködése a szakvezetőkkel is. Övé a nemzetközi kapcsolattartás, az Európa Kupa által generált feladatok ellátása és számos más szakmai, szervezési munka a felnőtt és junior csapatunk mellett", irja a honlap.

A PEAC Pécs 1923-ban alakult, ám a korábban Postás néven szereplő klub 62 év után 2012-ben jutott vissza ismét a magyar élvonalba. Legeredményesebb éve 2014. volt, amikor megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban pedig a második helyen végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: