2009-09-08 17:17:39• hírek • Szatmar.ro

Szatmári bronz a zárónapon

A férfi tőrcsapat egy bronzzal zárta az országos bajnokság utolsó fordulóját.

Predealon rendezték a férfi és női tőrözők országos bajnokságának utolsó fordulóját, melyen a Szatmárnémeti Sportklub férfi csapata egy bronzéremmel zárt.

A Tűzhányi Gerard, Caius Trenea, Vlad Baloş, File Szabolcs alkotta csapat a kisdöntőben magabiztos, 45-37 arányú győzelmet aratott a SteauaII ellen. A Sportklub II (Muresán István, Teofil Moisuc, Kostyuk Levente, Alexandru Ardelean összetételben) nagyon közel állt a negyedik hely megszerzéséhez, de a bíráskodás enyhén szólva sem őket segítette. „Szoros meccset vívtunk a Steaua II ellen, de a bíró nagyon elcsalta a mérkőzést, után nem is akartuk a pástra emgedni a fiúkat tiltakozásképpen. Az első csapat aztán mondhatni bosszút állt a bukarestieken a kicsiket ért sérelemért", nyilatkozta Lengyel Éva edző.

Az egyéniben a fiúk közül Tűzhányi végzett a legjobban, ő a 9. lett, Moisuc a 10., Baloş a 16., Kostyuk a 17.,  Trenea pedig a 21. helyen zárt.

A lányoknál Bianca Cuteanu, Décsei Patrícia, Nona Silaghi, Evelin Petrişor és Magyar Petra összetételű csapat a hatodik helyen végzett. „Eredetileg azzal számoltunk, hogy a lányok a bronzéremért vívnak majd, de most ez gyengébbre sikeredett", mondta Dan Suta edző.

A viadalt egyébként a szatmári Stahl Kristinával felálló nagy favorit Steaua nyerte.

Egyéniben a Sportklub tőrözői közül Cuteanau szerepelt a legjobban, a hetedik helyen zárt Décsei a a 13., Silaghi a 15., Petrişor pedig a 24. helyen végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: