2011-06-28 15:36:58• hírek • Póti Orsolya

Szatmári beszélgetések

A városháza kiállítóterme adott otthont június 28-án Sike Lajos újságíró legújabb könyve bemutatójának, melyen részt vettek a szatmári kultúrélet neves személyiségei.

Huszonegy neves szatmári személlyel készült interjút tartalmaz Sike Lajos „Szatmári beszélgetések" című könyve, melynek bemutatójára kedd délután került sor a Polgármesteri hivatal kiállítótermében. A rendezvényt Ilyés Gyula polgármester nyitotta meg, Kónya László tanárnak adva át a szót, aki néhány mondatban jellemezte az "öreg firkász" legfrissebb munkáját.

„A könyv ötlete jó, és lehetne egy második, majd egy harmadik kötet témája is, hiszen Szatmáron egyre csökken azok száma, akik szükségét érzik annak, hogy valamit alkossanak, és továbbadjanak. Ez a könyv viszont azt bizonyítja, hogy kulturális téren mi sem vagyunk az utolsó helyen, hiszen nálunk is vannak olyan személyiségek, akik valamit igazán akarnak és fel tudnak mutatni." - mondta Kónya.

Sike azokból az interjúkból készített egy összeállítást, amelyeket az elmúlt két évben az Új Magyar Szó országos napilap hétvégi Színkép mellékletében és az Erdélyi Riport folyóiratban közölt, neves és érdekes szatmári értelmiségekkel beszélgetve.

Az interjúalanyok „bár különböző területeken dolgoznak, több minden nagyon is összeköti őket: elsősorban az, hogy az átlagnál kreatívabbak és jobban teljesítenek, cselevően szeretik városukat és közösségüket" - áll a könyv előszavában.

Többek között bekerült a könyvbe a világhírű hegedűművész, Fátyol Rudolf, az egyháztörténész Bura László, a grafikus és művészettörténész Muhi Sándor, a sikeres színházigazgató Keresztes Attila; az írók, művészek mellett pedig Márk-Nagy János ökológussal, Butka Gergő autóverseny-szervezővel is interjúkat olvashatunk.

A könyv szerkesztője Debreczeni Éva már nincs velünk, ezért az utolsó sorokat hozzá intézte a szerző, és a bemutató utolsó fél percén is rá emlékeztünk.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: