2010-05-31 12:39:26• hírek • Szatmar.ro

Szatmári aranyak a Goldis Kupán

A fiúknál Szilágyi Adrian, a lányoknál Simona Deac vitte el az aranyat.

Nagyszabású nemzetközi párbajtőr-versenyt rendeztek a hétvégén Szatmárnémetiben Goldis Kupa néven, ezzel megünnepelve a Vasile Goldis Egyetem fennállásának 20. évfordulóját.

A torna igazán nemzetközivé lett, mivel a romániai (Nagyvárad, Bukarest, Craiova, Konstanca) sportolók mellett Magyarországról (Debrecen), Ukrajnából (Ungvár), Szlovákiából (Szinna), Hollandiából (Zutphen) valamint Spanyolországból érkeztek vívók. Ennek ellenére mégis a Szatmárnémeti Sportklub vitte a prímet.

A férfiaknál 44 induló közül ugyanis Szilágyi Adrian vitte el az aranyat és az ezzel járó 200 lejes fődíjat, miután a fináléban 13-12 legyőzte válogatottbeli csapattársát, a konstancai Cosmin Kortyanut. A harmadik helyet megosztva a szintén sportklubos Nagy Lehel és a debreceni Serra Zsolt szerezte meg.

A lányoknál szatmári döntőt rendeztek, ahol bizonyos értelemben a múlt és a jövő csapot össze: bár Simona Deac még szintén pályája elején jár, de őszi eligazolása után (a Steaua csapatát erősíti) a Sportlub számára a múltat jelenti, míg ellenfele, Amalia Tataran a jövő nagy ígérete. Ezúttal azonban a rutin legyőzte a fiatalságot, Deac 15-13-ra nyerni tudott. A harmadik helyen a szintén steauás Danciu Adela és a debreceni Mihály Kata végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: