2009-07-06 13:18:47• hírek • Szatmar.ro

Szatmári arany a newaza bajnokságon

Pándi Karola aranyérmet szerzett a cselgáncs földharc változatában rendezett ob.-n.

A hétvégén rendezték Turnu Severinen a cselgáncs neweza, azaz földharc alfajának országos bajnokságát, melyen a Szatmárnémeti Unio versenyzői három érmet, közte egy aranyérmet nyertek. A newaza Japánban már több mint száz éves múltra tekint vissza, Romániában viszont csak a tavaly rendezték az első országos bajnokságot. Ez abban különbözik a hagyományos cselgáncstól, hogy 3-5 másodperc után a versenyzők, amennyiben nem kényszerítették földre ellenfeleiket, akkor térdelő állásban folytatják a küzdelmet.

A turnu-severini viadalon az U17-esek között versenyző Pándi Karola immár idei harmadik aranyérmét szerezte. Rajta kívül Cristian Seres és Sámel Lóránd egy-egy bronzéremmel gazdagította az Unio éremkészletét.

 

Terely Mihály és Ramona Igna tanítványai az idén remekül szerepelnek, eddig 18 érmet szereztek, amiből 10 a legfényesebb, azaz arany. Pándi Karola három elsőséggel vette ki a részét ebből a termésből: a newaza-bajnokság mellett első helyen végzett a hagyományos cselgáncs országos versenyében, valamint a Balkán-bajnokságban.

Turnu Severinben az ob előtti napon szerveztek egy nemzetközi versenyt is, melyen a romániai dzsúdósok mellett, magyarországi, szerbiai, montenegrói és görögországi versenyzők indultak. Ezen is részt vettek az Unio sportolói közül többen is és Pándi (70 kg) valamint Şereş (55 kg) az első helyen végzett, Domuţa Angelo (55 kg) második lett, akárcsak Takács Márk (73 kg). Terely mester végezetül hozzátette, hogy Pándi Karola számára egy hónap múlva (augusztus 6-9.) az év legfontosabb versenye következik, ugyanis Budapesten rendezik meg az U17-es világbajnokságot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: