2018-02-21 14:22:18• hírek • Bede Emőke

Szatmári áldozatot követelt az influenza

Kedden ismét emelkedett az influenza áldozatainak száma, a legújabb haláleset Szatmárnémetiben történt.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője szerint az 57 éves szatmári nő február 13-án került az intentív terápiás osztályra, azonban állapota itt sem javult, 20-án pedig szervezete végleg feladta a harcot. A halálához azonban nem csupán az influenza járult hozzá, az asszony emellett kóros túlsúllyal és cukorbetegséggel is küzdött, valamint akut légzési elégtelenséget is felfedeztek nála.
 

Az influenza gyanúja már abban a pillanatban felvetődött, mikor a nőt a sürgősségire vitték. Még aznap mintát vettek tőle, melyet aztán a bukaresti Cantacuzino Intézetbe küldtek, hogy igazolják vagy cáfolják a szatmári orvosok sejtését. Az eredmény 16-án érkezett meg: a bukarestiek megerősítették, valóban influenza fertőzte meg a szatmári asszonyt, mely sajnos végül az életébe került.
 

Jelenleg egy személyt kezelnek influenzával a kórház falain belül, a 44 éves nő állapota súlyos, de stabil. Emellett vannak még páciensek, felnőttek és gyerekek egyaránt, akiket influenzás tünetek miatt ápolnak, viszont az ő mintáikról még nem mondott véleményt a bukaresti intézet.
 

Constantin Demian sajtószóvivő ezúton is arra kéri a kórházban kezelt betegek hozzátartozóit és mindenki mást, aki szeretne látogatást tenni az intézményben, hogy tartsák tiszteletben a látogatási tilalmat.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: