2010-06-15 13:16:03• hírek • Szatmár.ro

Szatmári adomány az árvízkárosultaknak

A szatmárnémeti Kiwanis emberbaráti klub, a nemzetközi Kiwanis jótékonysági klubhálózat  tagja 1991-től, a múlt héten pénzadomány-gyűjtést kezdeményezett  a magyarországi, felsőzsolczai árvízkárosultak  megsegítésére,  a miskolci és sárospataki Kiwanis klubokkal együttműködve.

Június 14-én, hétfőn a klub két tagja tisztítószerekből, felnőtt és  gyermekruhákból, tartós élelmiszerből álló gyorssegélyt juttatott el a magyarországi Felsőzsolca árvízkárosultjainak megsegítésére. A meghirdetett, múlt heti adománygyűjtés nyomán, saját erőből és az adományozók által felajánlt pénzösszegekből a klub tagjai 100 000 forinttal támogatták négy árvízkárosult gyerek salgótarjáni táboroztatását. Az összefogás eredményeként ugyancsak négy -négy gyereket  küldenek ugyanabba a táborba a miskolci és sárospataki Kiwanis klubok is.

A szatmárnémeti önkénteseket megható szívélyességgel fogadták az átvevő központokban dolgozók, valamint a gyermekek táboroztatását intéző pedagógusok Az adományok átadását követően a szatmárnémeti és miskolci klubok képviseletében jelen levő emberbaráti klubok tagjait fogadta Fehér Attila a település polgármestere, aki megköszönte a város árvízkárosult polgárai és gyerekei iránt tanúsított cselekvő együttérzést.

Az akció szponzorai voltak: Autonet Kft., Dr. Fátyol Rudolf hegedűművész, Pécsi Ferenc volt parlamenti képviselő, Sike Lajos újságíró, Premier World Kft., Jánosi  Kft, más magánszemélyek.


A klub két  tagja kézbesítette az adományt
A klub két tagja kézbesítette az adományt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: