2013-12-04 16:58:35• hírek • Szatmár.ro

Szatmári a legjobb hátvéd és a legjobb sípmester is

Kedd este tartották a Román Futball Gáláját, két szatmári díjazott is van.

Számos kategóriában választották ki a 2013-as év legjobbjait a Bukarestben megtartott gálán. Szatmári szempontból viszont két fontos díjat is átadtak. A Steauában játszó Florin Gardos lett az év legjobb hátvédje, míg a bírók közül a nagykárolyi Kovács Istvánt választották a legjobb sípmesternek.

A 25 éves Florin Gardosnak a karrierje a Somesulban kezdődött, majd a Chiajna csapatában játszott egy keveset, mígnem a román rekordbajnokhoz, a Steauához került. A román élvonalban eddig 63-szor lépett pályára és 4875 percet töltött ott. A jelenleg zajló szezonban 11 bajnokin 921 percet töltött a pályán és egy gólt szerzett. A tízszeres válogatott játékos piaci értéke, a mértékadó transfermarkt.de oldal szerint két millió euró.

 

Kovács "Tisza" István hat évvel ezelőtt mutatkozott be játékvezetőként a román élvonalban - akkor, 22 évesen ő volt a román focitörténelem legfiatalabb első ligás sípmestere. A 29 éves játékvezető az idei szezonban 11 bajnokin ragadhatott sípot, ezeken 63 sárgát és 4 kétsárgás piros lapot osztott ki, valamint két tizenegyest fújt be. Eddigi teljes pályafutása során immár 128  román első osztályú meccset (valamint egy szaúd-arábiait) vezetett, amelyeken 737 sárga lapot, 33 sárga/pirosat, 30 direkt piros lapot és 35 tizenegyest ítélt. Emellett idén vezetett egy Európa Liga selejtezőt is.

 

Az idei ősz legemlékezetesebb döntése azonban az október 20-án lejátszott Astra - Dinamo meccshez köthető. A hazai közönség többször is elkezdte skandálni, hogy "A magyarok hagyják el az országot". Cosmin Matei a 80. percben megtapsolta a közönséget, mire Kovács felmutatott neki egy sárgát. Csakhogy a Dinamo középpályásának ez a második sárgája volt, így mehetett zuhanyozni.


A legjobb játékos:
Alexandru Bourceanu (Steaua)
A legjobb edző: Laurentiu Reghecampf (Steaua)
A legjobb kapus: Ciprian Tatarusanu (Steaua)
A legjobb hátvéd: Florin Gardos (Steaua)
A legjobb középpályás: Ovidiu Hoban (Petrolul)
A legjobb csatár: Székely Szabolcs (Temevári Poli)
A legjobb idegenlégiós: Eric de Oliveira (Targu Jiu-i Pandurii)
Az év felfedezettje: Dorin Rotariu (Dinamo)
A legjobb játékvezető: Kovács István (Nagykároly)

A legjobb klubvezető: Marin Condescu (Pandurii)
Az év befektetője: Ionut Negoita (Dinamo)
Életműdíj: Ionel Dănciulescu (Dinamo)
Életműdíj vezetői tevékenységéért a LPF élén: Dumitru Dragomir.
A legjobb sportműsor: Digi Sport Special

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: