2006-09-22 16:22:15• hírek • Noemi Brigitta Boros

Szatmári Zenei Napok

 A szatmári zeneszerető közönség teljes mértékben megkapja azt, amire vágyik.

 A szatmári zeneszerető közönség teljes mértékben megkapja azt, amire vágyik – mondta Fátyol Rudolf hegedűművész, a Dinu Lipatti filharmónia igazgatója a XXIX. alkalommal megrendezett Szatmári Zenei Napokkal kapcsolatban.

A nemzetközi zenei rendezvénysorozat szeptember 28 és október 12 között tíz nagyszerű koncerttel, hazai és külföldi művészek előadásával kedveskedik a zeneszerető közönségnek.

A műfajokkal kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a rendezvényt a változatosság jellemzi, szimfonikus-, kamara-,  és templomi művek, vokál-szimfonikus koncert, áriák, amerikai-est és jazz koncert egyaránt szerepel a repertoárban, így minden korosztály megtalálhatja az ízlésének megfelelő műfajt – mondta az igazgató.

A Szatmári Zenei Napok során nem csak neves romániai zenészek koncerteznek Szatmárnémetiben, a szervezők elismert művészeket hívtak Ausztriából, Olaszországból, Németországból, valamint az Amerikai Egyesült Államokból is.

Dr. Fátyol Rudolf kihangsúlyozta, hogy a fesztivál már tradíciónak számít, az idei rendezvény pedig abban is kiemelkedik a többi közül, hogy idén a Szatmári Zenei Napok nyitókoncertjén bemutatásra kerül egy fantasztikus, nagylélegzetű Mahler-mű is, amelyre még nem volt példa Szatmárnémetiben.

A Szatmári Zenei Napok koncertjeiről részletesen tájékoztatni fogjuk olvasóinkat!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: