2009-08-03 15:44:44• hírek • Gozner Gertrud

Sztrájkra készülnek a családorvosok?

A Családorvosok Országos Egyesülete és a Romániai Családorvosok Országos Szövetsége szerint az ország több megyéjében a családorvosok arra panaszkodnak, hogy a Megyei Egészségbiztosító Pénztárak késve, részlegesen, vagy egyáltalán nem fizetik ki őket.

Ha a késések és az elmaradások tovább folyatódnak, akkor nem lesz miből biztosítani az orvosok fizetését, sőt, a közüzemi számlákat sem tudják majd állni az érintettek. Néhány megyében, mint például Beszterce-Naszód vagy Braila a családorvosok egyáltalán nem kapták meg a fizetéseiket, máshol pedig csak a bérek 60-70 százalékát fizették ki.

A családorvosok szövetsége figyelmeztette az egészségbiztosítót, miszerint ha 10 napon belül nem orvosolják a problémát, beperelik őket és még a szerződéseket is felbonthatják. Ez azt jelentené, hogy a betegek fizetni kényszerülnének a családorvosi szolgáltatásokért.

Amint Dr. Láng László, a Szatmár Megyei Családorvosok Szövetségének alelnökétől megtudtuk, az ország számos megyéjétől eltérően a helyi családorvosok és szakorvosok nagyon korrektül, határidőre megkapták a pénzüket a Megyei Egészségbiztosító Pénztártól. Láng doktor szerint nincs rá biztosíték, hogy a továbbiakban ez megmarad, mivel az utolsó negyedév költségvetésileg lefedetlen.

Az év második felében jelentkeznek mindig a pénzügyi gondok, és ilyenkor mindenki a költségvetés kiegészítésben bízik, hogy az majd megoldja a problémákat - fejtette ki. Az alelnök szerint szeptember és október folyamán már a megyében is érződni fog, hogy hamarosan itt is elfogy a pénz.


Szatmár megyében a család és szakorvosok megkapták a bérüket.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: