2009-09-29 12:45:14• hírek • Gozner Gertrud

Szatmári Orvosi Napok

Hatodik alkalommal szervezi meg idén ősszel az Orvosi Kamara a Szatmári Orvosi Napokat. Az eseményre október 1. és 2. között kerül sor - tudtuk meg dr. Dumitru Fanea-tól, a kamara elnökétől.

A korábbi évektől eltérően az idei rendezvényen nem csak a megyében praktizáló orvosok tartanak előadásokat, hanem az ország más részeiből, sőt, külföldről is érkeznek vendégelőadók. A kamara elnöke bízik benne, hogy az idei lesz az orvosi napok legsikeresebb kiadása.

Az Orvosi Napok idei díszvendége Izraelből érkezik, dr. Rumelia Koren a Tel Avivi Orvosi Egyetem professzorának előadásával veszi kezdetét a kétnapos rendezvény. Az izraeli professzor a rákkutatás területének legújabb vívmányait ismerteti meg a hallgatósággal. Rajta kívül Dr. Sipka Sándor, a Debreceni Orvostudományi Egyetem immunológusa, valamint Dr. Florin Maghiar, a Nagyváradi Orvosi Egyetem kardiológusa tart előadást a megnyitó napon.

Fanea doktor szerint az Orvosi Napok keretén belül bemutatásra kerülő dolgozatok évről évre egyre nívósabbak, és az orvostudomány minden területét felölelik. A rendezvény két napja alatt több mint 30 munka kerül bemutatásra a belgyógyászat, az orr-fül-gégészet, a kardiológia, a plasztikai sebészet, az urológia, a gyógyszerészet, az általános sebészet, a gyermekgyógyászat és az immunológia területéről.

A rendezvény keretén belül az orvostanhallgatók is szót kapnak, a kolozsvári Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem hallgatói neves szakorvosokkal közösen készített dolgozataikat mutatják be a szatmári konferencián. A Szatmári Orvosi Napok 2009-es kiadását az Orvosi Kamara a Szatmári Családorvosok Szövetségével együtt szervezi.



Harminc dolgozat kerül bemutatásra a Szatmári Orvosi Napok keretén belül.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: