2016-04-05 13:17:04• hírek • Szatmár.ro

Rangsoroló gyűlést tartanak Szatmárhegyen

Huszti Gyula Szatmárhegyi RMDSZ-elnöknél jelentkezhetnek, akik helyi tanácsosi székre pályáznak.

Szatmár megye számos településén előválasztást tartanak a helyi RMDSZ szervezetein belül, hogy véglegesítsék a közelgő helyhatósági választásokon induló helyi tanácsosok listáját, illetve kiderüljön, hogy a polgármesterségről álmodók közül ki kerül majd a szavazólapokra.

Szatmárhegyen szombaton, április 9-én tartják az előválasztásokat, bár ebben az esetben inkább rangsorolásról beszélhetünk, hiszen minden jel arra utal, hogy nincs ellenfele Szűcs Szabolcs jelenlegi polgármesternek, így ő indul a Szövetség színeiben polgármesterjelöltként június 5-én, a helyhatósági választásokon.

A helyi tanácsosok rangsorolását így szombaton 18 órai kezdettel tartják a szatmárhegyi Kultúrházban. Itt minden szatmárhegyi illetőségű RMDSZ-tag szavazhat majd a tanácsosok listájára, rangsorolva őket.

"Azok a személyek, akik tanácsosnak jelentkeznének, Huszti Gyula helyi RMDSZ-elnöknél adhatják le jelölésüket" - mondta el a Szatmár.ro-nak Szűcs Szabolcs.

Szatmárhegy község helyi tanácsában jelen pillanatban 13 tanácsos munkálkodik, közülük 7-en az RMDSZ színeiben jutottak mandátumhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: