2015-12-14 18:03:33• hírek • Szatmár.ro

Szatmárhegy község minden kultúrházát felújították

Kultúrház-avató Csonkástanyán
Kultúrház-avató Csonkástanyán

Csonkástanyán nemrég avatták fel a kultúrházat, a település minden lakosát meghívták vacsorára.

Szatmárhagy község minden településén kitűnő, újszerű vagy éppen most felújított kultúrház várja a lakosokat különböző események vagy éppen lagzik alkalmával - ugyanis az utóbbi három évben az összeset felújították.

Csonkástanyán például nemrég avatták fel a felújított kultúrházat, ahová a polgármesteri hivatal a település minden lakosát meghívta egy ünnepi vacsorára. A terem befogadóképessége nagyjából 200 fő - tudtuk meg Szűcs Szabolcstól, Szatmárhegy község polgármesterétől.

Javában zajlik egy közösségi ház kialakítása Tirákpusztán. Ott egy régi iskolaépületet újítanak fel, amit már vagy 10 éve nem használnak. A 70-80 négyzetméter alapterületű épületben valószínűleg a téli hónapokban lesz nagy a forgalom: itt összegyűlhet a település apraja-nagyja, hogy közösen töltsék el az időt.

Felújtották a tetőt, új nyílászárókat kapott az épület és a hőszigetelését is megoldották. Kicserélték az elektromos hálózatot, álmennyezetet tettek és új a padló is. Szűcs Szabolcs szerint december végéig be kellene fejezni az épület renoválását, a polgármesteri hivatal akciócsoportja, ha az idő engedi, a külső részén, ha nem, akkor a belső részen dolgozik majd - szóval nem áll meg a munka. Az időjárás pedig kegyes a munkálatok elvégzéséhez.

"Keresünk majd egy önkéntest, egy felelőst, aki minden nap kinyitja és bezárja a közösségi házat" - mondja a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: