2015-01-15 13:53:24• hírek • Szatmár.ro

Szatmárhegy idén sem hagyja ki a Napkori Böllérvesrenyt

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Eddig minden évben díjjal tért haza a neves böllérversenyről a szatmárhegyiek csapata.

Tíz személy már péntek este útnak indul, szombat reggel pedig még közel harmincan csatlakoznak a szatmárhegyi csapathoz, amely idén is részt vesz a hétvégén megrendezésre kerülő híres-neves Napkori Böllérversenyen.

"Tizennégy alkalommal rendezték meg eddig a Napkori Böllérversenyt, ebből tizenhárom alkalommal mi is részt vettünk. Nem volt olyan év, hogy valamilyen díjat ne kaptunk volna, de amire a legbüszkébbek vagyunk az az, hogy 2013-ban a miénk lett az első díjas májashurka" - magyarázza Szűcs Szabolcs, Szatmárhegy község polgármestere. A részvétel szinte kötelező, ugyanis Szatmárhegy és Napkor testvértelepülések, évente több alkalommal találkozik a két település küldöttsége, de minden bizonnyal a böllérverseny a legkedveltebb találkozási lehetőség.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy szerdáig 32 csapat jelentkezett a magyarországi böllérversenyre, amelyen a versenyzők mangalicákat fognak vágni, a napkori önkormányzat viszont egy 400 kilós disznóval fog végezni. "Már mi is nagyon kíváncsiak vagyunk arra a szörnyre" - mondja viccelődve Szűcs.

Szatmárhegy mellett a hétvégi böllérverseny biztos résztvevői még Erdőd és Kaplony csapata is, amelyek a magyarországi község honlapja szerint szintén testvértelepülési kapcsolatban állnak Napkorral.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: