2010-04-11 21:22:11• hírek • Szatmár.ro

Szatmárhegy: falugyűlést tartottak

A lakosok is elmondták panaszaikat a vasárnapi, szatmárhegyi falugyűlésen.

A község vezetői és a helyi tanács tagjai valóságos „falugyűlési maratonon" vettek részt vasárnap, ugyanis a nap folyamán minden, a községhez tartozó településen megtartották a lakosság előtti beszámolót, és az idei tervek felvázolását. Ami a községközponti eseményt illeti, itt elsősorban a település határában jelentős károkat okozó, a veteményeket tönkretevő juhnyájak ellen emeltek kifogást az emberek - amely jelenség megfékezésére a közös per indítása lenne a legbiztosabb megoldás. Volt, aki az utak rendkívül elhanyagolt voltát emlegette fel. Ezzel kapcsolatban az elöljárók elmondták: valóban komoly gondok vannak az utakkal, viszont Szatmárhegy községnek összesen 54 kilométernyi mellékutcája van, amelyek korszerűsítése saját erőből lehetetlen volna.

Az egyik állattartó a legelők állapotára hívta fel a figyelmet. Kiderült: a gazdáknak nem az önkormányzattól kellene megoldást várniuk a legelőterületek rendbentartására, hanem nekik maguknak kellene szövetkezni, és létrehozni az állattartók egyesületét.

David Daniel polgármester és Szűcs Szabolcs alpolgármester egy igen elgondolkodtató adatot is megoszottak a megjelentekkel: Szatmárhegy község 2010-es költségvetése megegyezik a 2006-os büdzsével - azaz kisebb, mint a tavalyi és a tavalyelőtti.


Szatmárhegy: falugyűlést tartottak
Szatmárhegy: falugyűlést tartottak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: