2020-05-31 09:14:20• hírek • Bede Emőke

Szatmárból ezen a héten sem jelentettek újabb kanyarós megbetegedéseket

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ adatai alapján közölte, 20 122-re emelkedett a kanyaróval diagnosztizált betegek száma.

A megbetegedések száma továbbra is lassú, de konstans emelkedést mutat: a betegség 2016-os romániai megjelenése óta 20 122 igazoltan kanyarós páciensről jelentettek az orvosok. Szerencsére a kanyaró által okozott elhalálozások száma nem emelkedett az elmúlt hetekben, továbbra is 64 halálos áldozatról van tudomása az intézetnek. Az új megbetegedések terén ezen a héten Szilágy megye került az élre, ahol 11 új esetet regisztráltak az elmúlt napokban. Bihar megyében 2-t, Kolozsban és Temesben pedig 1-1 új fertőzöttet diagnosztizáltak. Az ország többi megyéjéből nem jelentettek újabb kanyarósokat az elemzett időszakban.


Evidens módon a betegség főként azokat a személyeket fertőzi meg a legkönnyebben, melyek egyáltalán nem kaptak kanyaró elleni védőoltást. Az ezen kategóriába tartozó páciensek száma eléri a 18 477-et. Számottevően kisebb arányban fertőződtek meg azok, kik legalább egy oltáson túl vannak, ebbe a csoportba mindösszesen 973 személy került. Azok száma pedig, akik két védőoltás ellenére is megbetegedtek, jelen pillanatban 449 – derül ki a fertőző betegségeket ellenőrző és felügyelő központ tájékoztatásából. A közleményben külön kategóriát képeznek azok, akiknek egészségügyi háttértörténete nem ismert, így azt sem lehet tudni pontosan, hogy hogy az illető páciens az élete folyamán kapott-e vagy sem kanyaró elleni védőoltást. Ilyen esetre mindösszesen 223 példa van az országban.

 

Mutatjuk, miként oszlanak el a betegségek az egyes korcsoportokban, figyelembe véve az oltások számát is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: