2015-01-15 13:18:11• hírek • Kocsis Zoltán

Te is tagja lehetsz a Környezetvédelmi Önkéntesek Testületének

Akár te is tagja lehetsz a Környezetvédelmi Önkéntesek Testületének - ehhez nincs másra szükség, mint hogy érdekeljen a természetvédelem és jelentkezz a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökségnél (APM).

A tavaly nyáron életbe lépett, önkéntességről szóló törvény kimondja, hogy mindazok, akik önkéntes alapon bármiféle tevékenységgel segítik közintézmények munkáját, ezt feltüntethetik életrajzukban, elismerik azt szakmai gyakorlatként és szakmai tapasztalatként.

Ennek következtében döntött úgy a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, hogy megalapítja a Környezetvédelmi Önkéntesek Testületét. Békéssy Erzsébet igazgatónő elmondása szerint a természetvédelem iránt elkötelezett önkéntesek munkájukkal az ügynökséget számtalan rendezvény megszervezése mellett leginkább a lakossággal való kommunikáció és kapcsolattartás területén tudnák segíteni.

Szatmár megyében összesen 17 olyan civil szervezet működik, amelyek tevékenysége valamilyen módon kapcsolódik a természetvédelemhez - Békéssy az itt tevékenykedő önkéntesekre számít elsősorban, ám az ügynökségnél bárki jelentkezhet.

Az igazgatónő elárulta, az ötlet egyik alapja az a 14 fiatalból álló kis csapat volt, amely nemrégiben megkereste őt. A fiatalok Jászvásárból érkeztek. A „Cikk-cakkban Románián keresztül" (Zig-zag prin Romania) elnevezésű projektjük keretein belül igyekszenek egy hónapot eltölteni minden egyes megyében. Miután megismerkednek a megye jellegzetességeivel, személyiségeivel, „búcsúajándékként" könyvet írnak tapasztalataikról „Cikk-cakkban Szatmár megyén keresztül" címmel.

A fiatalok jelezték, nagyon szívesen részt vennének az APM önkéntesek csoportjának kialakításában, csakúgy, mint az ügynökség különböző rendezvényein. Békéssy elárulta továbbá, hogy több megye önkénteseivel nagyszabású eseményre készülnek a szeptember 16-22. között esedékes Európai Mobilitás Hete alkalmából, mely egyfajta lobbi lesz a kerékpárutak fontossága és építése mellett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: