2020-05-22 11:53:07• hírek • Szatmár.ro

Szatmár szülöttei a National Geographic májusi számában

Az avasfelsőfalui Remus Tiplea az első román fényképész, melynek egyik fotóriportját az Amerikai Egyesült Államokban kiadott National Geographic hét oldalnyi terjedelemben hozta le, s így a képek a világ több tucat országába jutottak el.

Az elmúlt két évben Tiplea a National Geographic romániai kiadványának egyik legtöbbett publikált fotográfusa lett, hiszen immár 4 alkalommal is megjelentek alkotásai a tudományos-kulturális periodikában. A legutóbbi épp az e hónapi számban jelent meg egy olyan cikk illusztrációs anyagaként, melyben az ugyancsak Szatmár megyei származású dr. Daniel Daviddal, az ország egyik legismertebb pszichológusával beszélgetett Catalin Gruia, a havilap főszerkesztője.


Dr. Daniel David a Szatmár megyei Középhomoród község Pácfalu nevű településén született. Szakterületei közé tartozik a klinikai pszichológia, a pszichoterápia és a pszichológiai tanácsadás, számos hazai és nemzetközi kamara tagja, illetve nemrégiben a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem rektorává is megválasztották.


Remus Tiplea 1972-ben született Avasfelsőfaluban, a fényképezést pedig 2009-ben kezdte el. Érdeklődése középpontjában leginkább a dokumentarista jellegű fotográfia áll, viszont szívesen kísérletezik a makrókkal is. Számos egyéni és csoportos kiállítás is köthető a nevéhez: munkáit láthatta már többek között a kolozsvári, a szatmári, a gyulafehérvári és a nagybányai közönség is, ugyanakkor képei számos országot bejárták, hiszen olyan neves lapokban publikálták azokat, mint a The Guardian, The Telegraph, La Republica, National Geogrephic, The Huffington Post, etc. És természetesen az évek alatt számos önálló kiadvánnyal is jelentkezett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: