2008-07-31 16:46:05• hírek • Szatmar.ro

Románián át a schengeni övezetbe

 Nyolc pakisztáni állampolgárt fogott el a Szatmár Megyei Határrendészet Avasfelsőfalu közelében.

Egy nyolc fős pakisztáni állampolgárokból álló, illegálisan bevándorló csapatot fogtak el a Szatmár Megyei Határrendészek.

A határrendészek, a csendőrökkel közösen készültek egy olyan akcióra, amely az illegális bevándorlókat célozza meg. Ennek a keretében csütörtök hajnalban Avasfelsőfalu közelében leplezték le azt a nyolc férfiből álló csapatot, amelynek tagjai törvénytelenül jutottak át az ukrán-román határon. Az illegális bevándorlókat a határrendészet székhelyére szállították, ahol az azonosítást követően kiderült, pakisztáni állampolgárokról van szó. A törvényszegők 18 és 45 év közöttiek.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a pakisztániak négy hónap alatt jutottak el Ukrajnába, különböző tömegszállítási eszközökkel. A szomszédos országban segítséget kaptak egy ismeretlen személytől, aki megmutatta nekik a Romániába vezető útszakaszt. Az ázsiai bevándorlók Nyugat-Európát tűzték ki végső megállóként, mint elmondták Pakisztánban fejenként 2500 eurót fizettek azért, hogy segítsék őket az akciójukban.

A Szatmár Megyei Határrendészet eljárást indított az illegális bevándorlók ellen, majd átadta az ukrajnai hatóságoknak, hogy az ottani törvények betartásával tegyenek előrelépéseket az ügyben.

P.A.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: