2010-01-06 15:54:46• hírek • Gozner Gertrud

Szatmár nyolcvan százalékban készen áll

Radu Giurca prefektus szerdán megbeszélésre invitálta a Megyei Határrendészet képviselőit, hogy kiderüljön milyen intézkedéseket kell foganatosítani ahhoz, hogy Románia csatlakozása a schengeni övezethez 2011-ben zökkenőmentesen történjen meg. A gyűlésen jelen volt többek közt Vasile Maxim és Bud Gavril főkapitányok, a megyei határrendőrség vezetői.

Amint a megbeszélés során kiderült, Szatmár megye 92,5 kilométer hosszú határsávot oszt meg a szomszédos Ukrajnával, amit folyamatosan karban kell tartani. Vasile Maxim szerint március folyamán egy értékelő bizottság fog a megyébe érkezni, hogy felmérje az itteni határátkelő helyzetét: mennyire felkészültek és alkalmasak mind infrastrukturális, mind személyzeti szinten a csatlakozásra.

Jelen pillanatban a felkészülés menete 80-85 százalékon stagnál, amiért a pénzügyi források hiánya a felelős - fejtette ki a főkapitány. Radu Giurca számba vette a határrendőrség által felvetett problémákat, a pénzhiány mellett a felkészülést az is nehezíti, hogy nem rendelkeznek környezetvédelmi engedéllyel, ami lehetővé tenné, hogy a Túrmenti természetvédelmi területen végezzenek karbantartási munkálatokat.

A megbeszélés végén a résztvevők megegyeztek, hogy a jövő héten a két intézmény - a prefektúra és a határrendészet - beadványban fordul a minisztériumokhoz, hogy megkapják a munkálatok befejezéséhez szükséges összeget, aminek az elköltését maga a prefektus fogja felügyelni.



A schengeni csatlakozásról folyt megbeszélés szerdán a prefektúrán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: