2016-10-16 13:13:30• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmár nem Jereván, szatmári segítséggel nyert az Oli

Folyamatos októberi esőben, egyre romló talajon is magabiztosan, 3-0-ra nyert az Olimpia a második osztályú bajnokság 12. fordulójában az aradi UTA Batrana Doamna csapata ellen. A mérkőzés egyik főszereplője a szatmári születésű Bogdan Miron volt, aki előbb büntetőt védett, majd meglehetősen bizonytalan teljesítménnyel segítette szülővárosa csapatát.

A találkozó eleje a román válogatott egy héttel ezelőtti, Örményországban vívott világbajnoki selejtezőjére emlékeztetett, amikor a 9. percben az UTA védője, Bogdan Burla lerántotta a tizenhatos területére betörő Vasile Popát, a bíró pedig büntető mellett a piros lapot is felmutatta a 20 éves játékosnak. Szatmárnémeti azonban nem Jereván, Silviu Pana pedig nem Bogdan Stancu, így a szatmáriak középpályásának lövését Bogdan Miron kapus hárította.

Bő negyedórával később azonban a szatmári születésű kapus már nem volt ilyen magabiztos, Dumitru Muntean közeli, lapos, erős lövése átcsordogált a hasa alatt. Az első félidőben még egy helyzetet jegyezhettünk fel, amikor a 38. percben Romario Rus lőtt 18 méterről kapu mellé.

A szünet után jó ideig nem látszott, hogy az aradiak eggyel kevesebben vannak a pályán. Az Oli nem akart kockáztatni, az UTA adott pillanatban uralta a középpályát, de a tavaly még Aradon védő és onnan hazatérő Iulian Anca-Trip kapuja nem forgott veszélyben. Az egyre jobban felázott, egyre mélyebbé váló talajon egyre nehezebb volt játszani, sok hiba tarkította ekkor a csapatok játékát.

A találkozó az utolsó negyed órában élénkült meg. A 74. percben, akárcsak az első gól előtt, Vasile Pop adott be jobbról, Miron kapus nem lépett ki a gólvonalról, a védők egyedül hagyták Florin Muresant, aki szép mozdulattal fejelt a hálóba.

A kétgólos előny megnyugtatta az Olimpiát, ennek jele, hogy a 88. percben szép akció végén Silviu Pana lőhetett kapu fölé. Majd Bogdan Faur tört be a tizenhatoson belülre harcosan, de a védők blokkolták. Amikor már mindenki elkönyvelte a végeredményt, a 97. percben Pop lőtt kapura egy szabadrúgást jó negyven méterről, a vizes-sáros-csúszós labda megpattant Miron előtt, akinek átcsúszott a kezei között és már csak centikkel a gólvonal mögött tudta megfogni.

A Régen elleni kupameccset is beleértve zsinórban harmadik meccsét nyerte meg az Olimpia, amely a bajnokságban immár négy forduló óta veretlen. Mostani győzelmével az Olimpia feljött a hatodik helyre, onnan várja az ASU Poli elleni idegenbeli meccset.

12. forduló:
Olimpia - UTA Batrana Doamna 3-0

Gólok: Muntean (26.), Muresan (74.), Pop (97.)
Az Olimpia összetétele: Anca-Trip - Durus, Fl. Muresan, Heil, Iuhas (csk.) - R. Rus, Krausz, Sil. Pana (Villand 90') - V. Pop, Ludusan (Kanalos 57'), D. Muntean (Faur 86')

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: