2016-07-05 13:29:22• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmár megyét annyian látogatták, mint Segesvár városát

Szatmárnémeti egyik legfontosabb látnivalója lehetne a Pannónia-szálló
Szatmárnémeti egyik legfontosabb látnivalója lehetne a Pannónia-szálló

A parlament épülete ide vagy oda, nyilvánvalóan az üzletemberek és diplomaták alaposan megdobják a turistaéjszakák számát Bukarestben, így a főváros viszi a prímet Romániában. Erdélyben Brassó a legkedveltebb célpont, míg Szatmár megye... nos Szatmár megyét nem nagyon jegyzik a versenyfutásban.

Az Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint Bukarestben 2015. során 1,72 millió turista töltött el legalább egy éjszakát - ebből 991.000 érkezett külföldről. Ezzel a főváros számított a tavaly a legvonzóbb célpontnak, megelőzve Konstancát (1,2 milló) és Brassót (992.000).

A híres Fekete-templom és Rozsnyó mellett vélhetően a remek sípályák és igazi síparadicsomok nyomnak a legtöbbet a latban, főleg a megyébe érkezett 117.000 külföldi számára.

Némi meglepetésre Erdély (és Románia) szintjén a második helyen nem Hargita vagy Kovászna, hanem Maros megye áll 490.000 vendéggel - amiből azonban alig 90.000-en voltak külföldiek. Szeben, Kolozs és Bihar megye következik az erdélyi versenyben, amelyben a sort Szilágy megye zárja a maga 37.000 látogatójával. Ennek alig tizede volt külföldi.

És Szatmár megye? Nos, egész megyénket nagyjából annyian keresték fel, mint egyedül Segesvár városát - mintegy 94.000-en. Összehasonlításképpen a szomszédos Máramarost 112.000-en látogatták meg. Annyian, mint Hargitát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: