2017-02-17 13:46:39• hírek • Szatmár.ro

Szatmár megyének helye kell legyen a turisták térképein

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója és vezérigazgató-helyettese az ügynökség szakembereiből álló gárdával együtt látogatott el Szatmár megyébe. A látogatás célja egyértelmű volt: elérkezett bőven az ideje annak, hogy Szatmárnémeti is felkerüljön Magyarország és Európa turisztikai térképére, hogy a határainkon túl élők számára vonzó célállomássá tegyük a megyét és annak természeti és épített örökségét.

A látogatást a Turisztikai Információs Irodában indították, amely önmagában történelmi jelentőségű helyen van, a Vécsey Házban, amelynek udvarán található a szatmári békét megörökítő emléktábla. Magyar Lóránd, parlamenti képviselő, Nagy Szabolcs, Szatmár megye menedzsere és Butka Gergő, városi tanácsos fogadták a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetőit és szakembereit. Innen az Aquastar akvaparkba látogatott el a küldöttség, ahol rövid, de annál tartalmasabb szakmai egyeztetést folytattak Szatmár megye turisztikai prioritásairól.

„Nagyon fontos lépés, hogy ennyi év után végre szakmai alapokra helyezzük a turizmus fejlesztését megyénkben. Szakemberek bevonása nélkül fejleszteni, a turisták reális igényeinek beazonosítása nélkül irányokat szabni nagy hiba lenne. A turizmusban rejlő lehetőségek kihasználása Szatmár megyei szinten, úgy érzem a most megkezdett együttműködéssel túllép az eddigi, véleményem szerint tartalom nélküli üres turisztikai fejlesztések szintjéről a tudatos fejlesztések szintjére" - fogalmazott Nagy Szabolcs, megyemenedzser, akinek vezetésével a csapat Nagykárolyba is megérkezett. Itt csatlakozott hozzájuk Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere, valamint Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal Kulturális és Sportigazgatóságának vezetője. Megtekintették a Károlyi kastélyt, a felújított lovardát és a városközpontot.

„Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék egy része történelmileg összetartozik. A határok átjárhatósága révén a Kelet-magyarországi turisztikai látványosságok és tematikus körutak kibővített célállomásaiként lehetne Szatmár megyét ajánlani, hiszen sokrétű az itteni látnivalók sokasága. Akár a történelem, akár az irodalom, de a természeti szépségek és a gyógyvizek szerelmesei is megtalálhatják azokat az élményeket, amelyekre vágynak" - mutatott rá Szatmár megye turisztikai gazdagságára Magyar Lóránd, parlamenti képviselő, míg Butka Gergő, városi tanácsos kiemelten Szatmárnémetivel kapcsolatban fogalmazta meg: „Az elmúlt négy évben Szatmárnémetiben egyetlen turisztikai kiadvány sem készült, nincsen világos stratégiája a városnak ezen a területen, tehát nagyon mélyről indulunk. Első körben azon dolgozunk, hogy megszépítsük a várost, hogy igazán vonzó lehessen a felújított városközponti épületekkel a turisták számára, de ezzel már párhuzamosan foglalkoznunk kell a stratégiával is".

A szakmai látogatás csak előfutára egy tavasszal új alapokra helyezendő együttműködésnek, amelyhez a legfontosabb üzeneteket már magukkal is vitték a magyarországi szakemberek, így ők már biztosan tudják, hogy mi az, amiért Szatmárnémetibe vagy Nagykárolyba és összességében Szatmár megyébe érdemes ellátogatni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: