2013-06-18 13:19:54• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmár megyén is áthalad a Turul Romaniei mezőnye

Szatmár megyén is áthalad az idei Turul Romaniei mezőnye. A romániai kerékpáros körverseny jubileumi 50. kiírása június 30-án indul Margittáról, Szatmár megye pedig rögtön az első szakaszban szerepel.

A Turul Romaniei 2013-as versenye június 30-án a margittai prológgal kezdődik. Az első szakasznak másnap indulnak neki a versenyzők: Margitta és Nagybánya között 168 kilométert kell megtenniük. Szatmár megye határát Piskolt közelében lépik át, majd Mezőpetrin, Nagykárolyon, Szatmárnémetin, Sárközújlakon, Józsefházán tekernek keresztül. A megyét Apánál hagyják el, útjukat pedig Színérváralja irányába folytatják.

Az idei román kerékpáros körverseny összesen hat szakaszból áll. A leghosszabb szakasz a Békás és Botosani közötti, amikor 198 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek egy nap alatt, a legrövidebb pedig (a 16 kilométeres prológot leszámítva) a Bodzaforduló-Bukarest közötti záró etap - ez 134 kilométer hosszú. A második szakaszt Szászrégen és Csíkszereda, a harmadikat Békás és Botosani, a negyediket Botosani és Vaslui, az ötödiket Vaslui és Galac, a hatodik pedig Bodzaforduló és Bukarest között rendezik meg.

A román kerékpáros körversenyt a Tour de France mintájára 1934-ben szervezte meg első alkalommal a Román Kerékpár-szövetség valamint a Sportul Zilnic napilap. Az 1903-ban életre hívott francia körverseny valamint Belgium (1906), Hollandia (1909), Bulgária (1924), Magyarország (1925) és Lengyelország (1928) után Románia lett a hetedik ország, amely saját körversenyt szervezett.

A tavalyi versenyre 14 csapat 82 kerékpárosa nevezett, a győzelemért járó sárga trikót pedig a horvát Matija Kvasina hódította el. Az idei körverseny hossza 1033 kilométer.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: