2018-11-20 17:07:36• hírek • Szatmár.ro

Szatmár megyeiek a Kriza János Országos Versenyen

November 16-án tizenkét diák és öt tanár indult el Sepsiszentgyörgyre a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Versenyre. 

Idén a következő diákoknak sikerült az országos szakaszon való részvételt kivívni: Almási Bertalan, Balogh Ádám, Csorvási Panka, Czizmár Bernadett, Czibere Ingrid, Kánya Réka, Kovács Szófia, Kővári Ádám, Liszkai Krisztián, Németi Nóra, Nichita-Sulyok Viktória, Pázmán Henrietta, Polacsek Eszter és Szabó Bence. Kísérő pedagógusok: Bokor Erika, János Erzsébet és Leiti Mónika voltak. Zsűritagként csatlakozott hozzánk Szejke Otília tanfelügyelő, valamint Fazakas Erika magyartanár - számolt be a Szatmár.ro híroldalnak Bokor Erika magyar tanárnő.

 

A verseny az előre elvárt magas mércének megfelelően zajlott. Az előző évekhez hasonlóan idén is három kategóriában (mesemondás, balladamondás és balladaéneklés) és öt korcsoportban zajlott. A Szatmár megyei eredmények 2018-ban kimagaslóak lettek:

 

Mesemondás kategóriában: 

 

I-II. osztály: 
Különdíj: Csorvási Panka, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítő tanár: Leiti Mónika

 

III-IV. osztály:
Dicséret: Németi Nóra, Bălcescu-Petőfi Általános Iskola, felkészítő: János Erzsébet

 

IX-XII osztály:
I. díj: Liszkai Krisztián, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítő tanár: Bagosi Ilona
III. díj: Balogh Ádám, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítő tanár: Czier Andrea

 

Balladamondás kategóriában:

 

IX-XII. osztály
III. díj: Volosin Csenge, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítő tanár: Heinrich Andrea         

 

Így folytatta Erika a beszámolót: "A különböző megyékből érkezett részvevők ismerkedését, a közös tartalmas időtöltést a versenyen kívüli kulturális programok biztosították. Részt vettünk "Az év lagzija" című film vetítésén, illetve a vetítést követően megszervezett beszélgetésen a film rendezőjével, illetve kézműveskedtünk a Míves Házban.

 

Fáradtan, mégis feltöltődve indultunk haza. A hazaúton a pihenéssé volt a főszerep, de felcsendültek népdalok is. Az utazást a jókedv, az élmények megosztása jellemezte. Hazaérkezve mindenki egyetértett abban, hogy jövőre újra együtt, ugyanitt."

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: