2019-10-09 10:00:25• hírek • Szatmár.ro

Szatmár megyei pedagógusok és diákok az RMPSZ díjazottjai között

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége évente elismerésben részesíti a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért diákokat, valamint kétévente a felelősségteljes oktató-nevelő munka mellett közéleti tevékenységet is kifejtő pedagógusokat. 

Az RMPSZ megyei és körzeti elnökeinek javaslata alapján Ezüstgyopár-életműdíjban részesíti a pálya végéhez közeledő pedagógusokat, akik több évtizedes oktató-nevelő munkájukkal lelkiismeretesen szolgálták a romániai magyar közoktatást, életpályájuk példaértékű, munkásságuk, alkotásuk maradandóan értékmutató. Szatmár megyéből ebben az évben Filip Zoltán szatmári testnevelő tanár, illetve Gindele Imre nagykárolyi mérnök-tanár, iskolaigazgató veheti át a díjat.


A Bolyai Farkas-, illetve Kós Károly-díjakkal a matematika, illetve a magyar nyelv és irodalom, valamint az anyanyelvápolás terén kiemelkedő eredményeket elért erdélyi magyar diákokat részesíti elismerésben az RMPSZ Tehetséggondozó Tanácsa. A díj elnyeréséhez összeállított pontozási rendszer értékeli a diákok országos és Kárpát-medencei versenyeken elért eredményeit és a megjelentetett saját irodalmi munkáit. A díj emlékéremből, oklevélből és pénzjutalomból áll. Megyénkből ebben az évben Éles Júlia, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja veheti át a Bolyai Farkas díjat, felkészítő tanára Ványi Emese volt. Kós Károly díjban ebben az évben egyetlen Szatmár megyei diák sem részesül.


A megye legjobb IX., X., XI. és XII. osztályos tanulója címre, azaz a Mákvirág-díjra azon középiskolás diákok pályázhattak, akik kiemelkedő eredményeket értek el tantárgyversenyeken, kulturális és sportrendezvények díjazottjai, valamint példás magatartású tanulók. A tanulók a díjra megyénként pályázhatnak és elérhetik a bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatokat, aszerint, hogy a pályázó diák egyszeri, kétszeri, háromszori vagy akár négyszeri kitüntetett. Az elismerés odaítélésének szempontjai a kiváló tanulmányi eredmények, hazai és nemzetközi versenyeken, iskolán kívüli tevékenységeken, kulturális tevékenységeken való részvétel, valamint a jó magaviselet. A díjazottak számára az oklevél, valamint érem mellett az RMPSZ jutalomtáborozást is biztosít.


A Márkvirág-díj bronzfokozatú érmét Szatmár megyéből a Kölcsey Ferenc diákjai, Éles Júlia és Kiss Krisztián vehetik át, ezüst fokozatú éremmel pedig az ugyancsak kölcseys Lieb Hanna Georgina által elért tanulmányi eredményeket díjazzák. Arany fokozatú Mákvirág-díjban Kegyes Dávid Valentin részesül, ki az elmúlt tanévben fejezte be középiskolai tanulmányait, szintén kölcseysként.

 

Az ünnepélyes díjátadóra ebben az évben a szovátai Teleki Oktatási Központban kerül sor október 12-én, 10 órától.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: