2019-03-30 11:16:14• hírek • Bede Emőke

Szatmár megyei fiatalemberek is részt vettek a zilahi ékszerbolt kirablásában

Kép: ziaruldesalaj.ro
Kép: ziaruldesalaj.ro

Március 19-én egy zilahi ékszerüzlet kirablásának híre járta be a szomszédos megye sajtóját. Mint akkor kiderült, két símaszkot viselő és felfegyverkezett férfi berontott a boltba, majd a pultban levő bemutató tálcákat teljesen kifosztották.

A nyilvánosságra került információk szerint míg az egyik férfi átugrott a pulton és az ott dolgozó hölgyet a falnak szorította, addig a másik az üveglapok alatt található tálcákról összeszedte a drágábbnál drágább kiegészítőket. Az elkövetők által zsákmányolt ékszerek értéke meghaladta a 100 ezer eurót.


A rendőrségi nyomozásnak köszönhetően végül három férfit is sikerült kapcsolatba hozni a bűncselekménnyel. A hatóság közleménye szerint 22 és 26 év közötti férfiakról van szó, kettő közülük Szatmár megyei (Tasnád és Tasnádorbó), egy pedig konstancai. A trió március 28-ról 29-re virradóan menekülni akart, megpróbálták elhagyni az országot, azonban a csanálosi határátkelőhelynél feltartóztatták őket.


A rendőrség kérelmezte ellenük az előzetes letartóztatást, s cseppet sem meglepő módon az ügyészség helyt adott a kérésnek. Az ékszerbolt kifosztásával gyanúsított három férfi 30 napra rácsok mögé került. A Szilágy Megyei Rendőr-felügyelőség közleménye szerint a nyomozást folytatják, melynek részeként már öt házkutatást is tartottak.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: