2019-12-16 08:36:21• hírek • közlemény

Szatmár megyei családok is tesztelik az online korai fejlesztő platform működését

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet, a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesülettel, valamint a kassai Centrum Libertával együttműködésben egy e-learning rendszer létrehozását vállalta azzal a céllal, hogy a korai fejlesztés még több atipikusan fejlődő, illetve sérült gyermek számára váljon elérhetővé. 

A 2018 novembere és 2020 októbere között gyakorlatba ültetendő, Eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztése online támogatással elnevezésű Erasmus+ program keretében létrehozott online fejlesztő platform négy nyelven: magyarul, románul, szlovákul és angolul lesz elérhető, moduljai pedig hat fejlesztési terület köré csoportosulnak majd, melyek: a gondolkodás, önállóság, szocializáció, kommunikáció, finommozgás és nagymozgás.
 

Mielőtt a nagyközönség számára is elérhetővé válnának a leckéket tartalmazó modulok, a projektben résztvevő szakemberek a magyar nyelvű Szófelismerési tréning modullal tesztelik az e-learning platform működését és hatékonyságát.
 

A tesztmodul kipróbálásában összesen negyvennyolc család vesz részt, országonként tizenhat – tudtuk meg Gnandt Gábortól, a Caritas Szent József Rehabilitációs Központjának gyógypedagógusától, aki egyben a projekt romániai koordinátora is. A szófelismerési tréning modul online tesztelésére e hét második felében már lehet jelentkezni – tájékoztatott a gyógypedagógus. Ehhez olyan magyar anyanyelvű szülők jelentkezését várják, akiknek eltérő fejlődésű, 5 – 12 év közötti gyermeke van, aki tud formát formával egyeztetni, még nem olvas, szavakban viszont beszél. A jelentkezés pontos feltételeiről időben tájékoztatjuk hírportálunk olvasóit.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: