2012-06-05 08:42:28• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmár megyei borok a XVIII. Szegedi Borfesztiválon

A Kárpát-medence egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező borfesztiváljára került sor május utolsó hetében Szegeden. Az esemény azonban nem csak múltjával, de a rendezés színvonalával is kiemelkedik a hasonló fesztiválok közül. A hatalmas kínálat közül pedig természetesen nem hiányoztak az erdélyi, azon belül pedig a Szatmár megyei borok sem.

Régiónkat a krasznabélteki Nachbil borászat képviselte, míg Erdélyből jelen volt még a Wine Princess és az Erdélyi Fejedelmek Bora, amely gyakorlatilag egy válogatás volt különböző erdélyi borokból.

„Sok borfesztiválon voltam már, de színvonalában és szervezés tekintetében is kiemelkedik ez a szegedi rendezvény", mondta érdeklődésünkre Serli Csilla, a Nachbil borászat szakértője. „A fesztivál a kulturált borívást hivatott népszerűsíteni és ehhez nagyon kulturált körülményeket is teremtettek és a közönség is hasonlóképpen viselkedett".

A tíz napos Borfesztivál hatalmas érdeklődést váltott ki, a szervezők pedig nagyon leleményesen összekötötték egyik hétvégén a Szeged Napjával, a másik hétvégén pedig Hídi Vásárral, ami egyfajta kézművesvásár. „Minden nap éjfélig tartott a buli. Mi se hittünk a szemünknek, mennyien voltak", mesélte Serli.

Minden kiállítónak külön kis faháza volt, amibe víz volt bevezetve és hűtőszekrény volt beszerelve: minden feltétel adott volt tehát, hogy a borok a legjobb formájukban mutatkozhassanak meg. Mindez pedig komoly erőfeszítéseket igényelt a szervezőktől, hisz csak a borászok száma meghaladta a százat, nem beszélve még a sajtosokról, a sült húsokat árusítókról, stb...

hatalmas volt az érdeklődés a XVIII. Szegedi Borfesztivál iránt

A hosszú sétálóutca két oldalán felállított házak között fa padok és asztalok várták a vendégeket, közben a zenei paletta minden szegmensét képviselő előadók szórakoztatták a nagyérdeműt. A kiállító borászokról külön katalógus készült, feltüntetve, hogy merre áll a standjuk.

„Nagy volt az érdeklődés a Nachbil borászat és az erdélyi borok iránt is. Első alkalommal hívtak meg minket, de szerintem jövőre is visszamegyünk. Remek rendezvény volt, hozzá hasonlót szívesen látnék egy-két erdélyi nagyvárosban is. Mindenképpen követendő példa", vélte Serli Csilla.

hatalmas volt az érdeklődés a XVIII. Szegedi Borfesztivál iránt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: