2010-06-14 10:59:47• hírek • Szatmar.ro

Szatmári és külföldi álláslehetőségek

Az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti osztálya ismertette az e havi munkalehetőségek listáját.

Megyénkben összesen 362 betöltendő állás várja a dolgozni vágyókat, ebből 314 a megyeszékhelyen, 28 Nagykárolyban, 19 Avasújvárosban és 1 Tasnádon. A szokáshoz híven jelenleg is főleg a textil-, illetve a nehéziparban keresnek munkásokat. A szatmárnémeti munkalehetőségekből 10 esetben szükséges felsőoktatási végzettség, 293 esetben középfokú végzettség is elegendő, 11 álláshoz azonban semmilyen végzettséget nem kérnek. A hegesztőkön, kőműveseken, elárusítókon, illetve bőrmegművelőkön kívül, kereslet van még különböző mérnökökre, pincérekre, szakácsokra, valamint húsfeldolgozó munkásokra. Nagykárolyban főleg számítógép-kezelőre, kincstári pénztárnokra, illetve osztályvezetőkre van kereslet.

Az intézmény a Szatmár.ro-val ismertette a külföldi munkalehetőségeket is. Cipruson közel 200 állás várja a román állampolgárokat. Ezek döntő többsége az építkezésben, illetve az egészségügyben betöltendő helyeket jelent, de egyaránt nyitott a lehetőség a nyomtatógép kezelőtől a légkondicionáló szerelőig a lehetőség arra, hogy elhelyezkedjen szakmájában. Dániában 3 gyümölcstermelőt keresnek, Nagy-Britanniában 10 patikust, illetve 3 szociális gondozót, Svédországban pedig 1 sebészorvost. Az Európai Unióban betöltendő munkalehetőségekre általában angol nyelvű önéletrajzot várnak a munkáltatók.

Ezek ajánlatait a www.eures.anofm.ro oldalon találhatják meg, illetve jelentkezhetnek is ezen az oldalon keresztül a betöltendő állásokra.


Nagy kereslet van a megyeszékhelyen a hegesztőkre is.
Nagy kereslet van a megyeszékhelyen a hegesztőkre is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: