2020-04-05 10:47:20• hírek • Bede Emőke

Szatmár megyéből nem jelentettek újabb kanyarós megbetegedéseket

Noha most minden híradás az új típusú koronavírus, illetve az általa okozott Covid-19 megbetegedés körül forog, azért a többi betegség sem tűnt el nyomtalanul. Továbbra is terjed például a kanyaró, viszont lényegesen lassabb ütemben, mint a világjárványt okozó vírus.

A március 30. és április 3. közötti időszakban 4 megyéből jelentettek új megbetegedéseket, szám szerint 41-et. A koronavírus által alaposan megtépázott Suceava megyében 35-öt, Temesben 4-et, Arad és Bihar megyében pedig 1-1 esetet regisztráltak az orvosok – derül ki a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ adataiból. Ezzel az elmúlt 5 év során regisztrált kanyarós megbetegedések száma 19 701-re nőtt. Öröm az ürömben, hogy újabb elhalálozásokat az utóbbi időszakban nem jelentettek, így ez a számláló továbbra is 64-en áll. A fertőzöttek 91,76 százaléka, azaz 18078 fő egyébként nem kapott kanyaró elleni oltást, de van volt 222 olyan személy is, akinek egészségügyi háttere nem ismert, így arról sem volt a hatóságoknak pontos információja, hogy beoltották-e őket vagy sem a fertőzés ellen.
 

Szatmár megyéből legutóbb a március 9. és 13 közötti héten jelentettek kanyarós megbetegedést, szám szerint 7-et, viszont február végén arra is volt példa, hogy egyszerre 19 Szatmár megyei fertőzöttről tájékoztatott az országos központ.
 

A kanyaró fertőzőbb, mint az ebola, a tbc vagy az influenza. A vírus a levegőben terjed, a légzőszerveket támadja meg és halálos veszélyt jelenthet az alultáplált gyerekekre, valamint a csecsemőkre, akik még túl fiatalok ahhoz, hogy oltást kapjanak. Mivel a megfertőződés után a kanyarónak nincs biztos gyógymódja, az oltás életmentő lehet – hangsúlyozza folyamatosan az UNICEF. Az alap emellett arra is folyamatosan felhívja a figyelmet, hogy a kanyaró terjedésében kardinális szerepe van az oltásellenesség divatjának is, mellyel jelentősen csökkent az átoltottság aránya a világban. Mivel a különböző közösségi portálok hamis információkat terjesztenek az oltásokról, a Facebook, a YouTube és a Pinterest bejelentette, hogy törli az oltásellenes tartalmakat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: