2020-02-28 13:38:10• hírek • Közlemény

Szatmár megyéből három fiatal szerezhet ingyenesen hajtási engedélyt

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 41 hátrányos körülmények között élő fiatalt segít a B, C és CE kategóriájú hajtási engedély megszerzésében, a Jogosítvány a jövőhöz program ötödik kiírásában. A nyertesek névsora megtalálható A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia honlapján.

A program keretében nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok nyerhetnek támogatást, akiknek munkavállaláskor feltétel vagy előny a gépjárművezetői engedély, illetve hasznos eszköz lehet a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében.

A támogatást igénylő fiatalok száma emelkedett. Míg a 2018-as kiírásban 28 megyéből 212 fiatal pályázott, a jelen kiírásban 37 megyéből 263 támogatási kérelem érkezett.

„A MOL Románia a közösségek életében való szerepvállalására révén konkrét lehetőségeket igyekszik biztosítani, kiváló példa erre a Jogosítvány a jövőhöz program: kifizetjük a sofőriskolát azoknak a hátrányos helyzetű fiataloknak, akik esélyesebbé szeretnének válni a munkaerőpiacon zajló versenyben. Örvendetes számunkra a program iránt tanúsított növekvő érdeklődés, ami arra késztet, hogy továbbra is segítsük azokat a fiatalokat, akik törekszenek a hátrányos helyzetükből eredő akadályok leküzdésére és egy jobb jövő megteremtésére”– nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A pályázók többsége (248) a B/BE kategóriájú hajtási engedély megszerzésének költségtérítését igényelte, 12 fiatal a C/CE, kettő a D, egy pedig traktor jogosítvány költségeinek fedezésére pályázott. A kiírásnak megfelelő pályázatok elbírálása során telefonos interjú készült a pályázó fiatalokkal vagy az őket ajánló személyekkel, illetve azon intézmények képviselőivel, akik támogatták a pályázót. Tekintettel a sok azonos szintű pályázatra, a nyertesek kiválasztásakor a zsűri figyelembe vette az iskolázottságot és a tanulmányi eredményeket, a különleges családi helyzeteket (pl. családon belüli bántalmazás), a sofőriskola árajánlatát, illetve azokat a benyújtott dokumentumokat, amelyek a kiírás szerint előnyt jelentenek.

A kedvezményezett fiatalok Arad, Argeș, Bákó, Bihar, Botoșani, Brassó, Dâmbovița, Fehér, Galac, Hargita, Iași, Kolozs, Kovászna, Krassó-Szörény, Maros, Neamț, Prahova, Szatmár, Szeben, Szilágy, Szucsáva, Temes, Vâlcea, Vrancea megyéből, illetve a fővárosból vannak. A nyertesek listája ide kattintva tekinthető meg.

A Jogosítvány a jövőhöz programról

A Jogosítvány a jövőhöz programot A Közösségért Alapítvány szervezi, a pénzalapot a MOL Románia biztosítja. A program anyagi támogatást nyújt B, C, D kategóriájú, traktor, trolibusz és villamos gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez olyan, 17-25 éves, hátrányos helyzetű fiatalok számára, akiknek a hajtási engedély feltétel vagy előny a munkavállalásnál, vagy hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz program ötéves léte során két országos elismerésben részesült: 2018-ban a Civil Gálán, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.

Az ötödik meghirdetésre 2019. november 27-én került sor, a pályázatok benyújtásának határideje pedig 2020. január 25. volt. A program támogatási alapja 75.000 lej.

A négy korábbi kiírás során 74 fiatal szerzett hajtási jogosítványt, 41 kedvezményezett pedig vizsgára készül vagy tanulmányait folytatja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: