2008-08-26 11:32:00• hírek • Szatmár.ro

Szatmár megyében találkoztak a Tisza Különítmény tagjai

Hat évvel ezelőtt jött létre a Tisza Nemzetközi Különítmény, azzal a céllal, hogy közösen készüljenek és lépjenek fel a régióban történő katasztrófák, főleg természeti csapások ellen.

A katonai szövetség tagja Románia, Szlovákia, Magyarország és Ukrajna, mely országoknak képviselői csütörtök délelőtt találkoztak a Kakszentmártoni lőtéren. A házigazdák az ország több részéből érkezett speciális katonai-mérnöki alakulatok segítségével bemutatták, hogyan tudnak néhány óra leforgása alatt hidat építeni, hogyan tudnak motorcsónakokkal és katonai helikopterekkel embereket kimenteni a katasztrófa sújtotta területekről.

A "Szőke lavina" fedőnevű akció keretein belül továbbá jelesre vizsgáztak töltés-megerősítésből is, olyan extrém esetben is, amikor az ehhez szükséges homokkal töltött zsákokat helikopterrel szállítják a helyszínre. A nemzetközi különítmény többi tagja elismerően nyilatkozott a látottakról, s bár mindenik ország képviselője remélte, komoly veszélyhelyzet nem alakul ki egyikük területén sem, kijelentették, ha kell rövid idő alatt hatékonyan közbe tudnának lépni.

A Tisza Nemzetközi Különítmény tagjai jövő évben Szlovákiában fognak találkozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: