2017-06-06 16:07:11• hírek • Szatmár.ro, Agerpres.ro

Szatmár megyében közel kétezer diák érettségizik

A román nyelv és irodalom szóbelivel kezdetét veszi kedden az érettségi nyári vizsgasorozata.

Kedden vette kezdetét a végzősök számára szervezett eddigi legnagyobb megmérettetés: az érettségi. Szatmár megyében összesen 1977 diák iratkozott be a vizsgára, közülük 1724-en idén fejezték be középiskolai tanulmányaikat, 253-an viszont az előző években ballagtak. A szatmári diákok a szóbeli vizsgáikat az iskolájukban teszik le, az írásbelikre pedig a megye hat vizsgaközpontjában, illetve egy Tasnádra kihelyezett vizsgaközpontban kerül sor.   

Szerdán még román nyelvből szóbeliznek a végzősök, csütörtökön és pénteken anyanyelvből mérik fel a tudásukat, 12-én és 13-án digitális kompetenciáikról, 14-e és 16-a között pedig idegennyelv-ismereteikről adhatnak számot.

Az írásbeli vizsgák június 26-án kezdődnek a román nyelv és irodalommal, 27-én anyanyelvből, 28-án a szaknak megfelelő kötelező, 30-án pedig a választott tantárgyból mérik fel a diákok tudását.

Az eredményeket július 5-én 16 óráig teszik közzé, és ugyanaznap 16 és 20 óra között fogadják az óvásokat. A végleges eredményeket július 10-én ismertetik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: