2012-05-28 08:55:22• hírek • Kocsis Zoltán

Konferencia a kerékpáros közlekedésről

A kerékpárral való közlekedés napjaink legismertebb és leginkább kézenfekvő alternatív közlekedési forma. Nyugat-Európában, gondoljunk például Hollandiára, hatalmas hagyománya van, nálunk viszont hosszú évtizedek marginalizáltságának következtében a biciklizéshez szükséges infrastruktúra lemaradása igen komoly. Ennek a fejlesztéséről szervez konferenciát május 30-án, szerdán a Szatmár Megyei Tanács.

A Kossuth-kertben található Zöld Házban 13.00 órától veszi majd kezdetét ''A kerékpáros közlekedés fejlesztésének lehetőségei Szatmár megyében" elnevezésű konferencia, amelyen a régió jeles politikusai, önkormányzatok vezetői vesznek majd részt és tartanak beszámolót.

A nyitóbeszédet Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke mondja el, majd Ilyés Gyula és Forján Zsolt, Szatmárnémeti illetve Csenger polgármesterei beszélnek „A Szamos mentén vízen és két keréken" elnevezésű program tanulságairól - ennek a projektnek a keretein belül épül a Szatmárnémetit Fehérgyarmattal összekötő kerékpárút a folyó töltésén.

Ezt követően a Nagykároly környékének fejlesztési koncepcióit mutatja be Kovács Jenő, Nagykároly és Marchis Ottó, Mezőpetri polgármestere valamint Pataki Csaba, a Megyei Tanács szakembere. A folytatásban Gaman Mihály, Pusztadaróc első embere számol be a község terveiről, majd Lőrincz Csilla, a Környezetvédelmi Alap lehetőségeit vázolja.

Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a Kerékpárút-hálózat határon átnyúló kapcsolatairól beszél, végezetül Csehi vitaindítója hangzik majd el Szatmár megye bicikliút-hálózatának fejlesztési stratégiájáról.

A tervek szerint a konferencia 15.00 óra körül állófogadással ér véget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: