2019-01-18 10:24:11• hírek • Bede Emőke

Szatmár megyében is megjelent az influenza

Országos szinten immár 13-ra emelkedett az influenza okozta elhalálozások száma –közölte pénteken az Egészségügyi Minisztérium.

A szaktárca közlemény szerint legutóbb egy Temes megyei 69 éves férfi adta fel a küzdelmet, viszont fontos kiemelni, hogy az A típusú influenza mellett más betegségekben is szenvedett, illetve nem is volt beoltva.
 

A Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ (CNSCBT) legfrissebb, pénteki közleménye szerint január 13-ig 1 244 299 személy kapta meg a védőoltást, ennek ellenére az influenza napról napra terjed. A legtöbb új esetet a fővárosban regisztrálták, ahol az összesítés szerint az elmúlt héten 142-en betegedtek meg. Konstanca megyében 37, Argesben 16, Aradban pedig 12 igazoltan influenzás új megbetegedést jegyeztek a január 7. és 13. közötti időszakban.
 

Ugyancsak ez a kimutatás világít rá a tényre, hogy Szatmár megyébe is megérkezett az vírusos megbetegedés, a laboratóriumi vizsgálatok már két esetben igazolták az orvosok sejtését. A környező megyék is hasonló cipőben járnak: Szilágy megyében kettő, Biharban egy páciensről tudnak. Halálesetet szerencsére körzetünkből nem jelentettek.


FRISSÍTÉS: Péntek délben 14-re emelkedett a halálos áldozatok száma. A legutóbbi áldozat egy 71 éves bukaresti férfi, aki a korábban elhunytakhoz haosnlóan más betegségekben is szenvedett, illetve beoltva sem volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: