2013-09-09 11:10:05• hírek • Póti Orsolya

Szatmár megyében is bemutatkozik az Ördögborda

A fellépést követően folk-kocsma lesz a Downtown Pubban - az itt résztvevők találkozhatnak a néptáncegyüttes tagjaival is.

A Fölszállott a páva népzene- és néptánc-tehetségkutató verseny közönségdíjasa, a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes több alkalommal is fellép Szatmár megyében szeptember 8-11. között.

Az Ördögborda Néptáncegyüttes többször is megfordult már hazai és külföldi fesztiválokon és néptánctáborokban. A csoport tagjainak célja a népi hagyományok, szokások, értékek gyűjtése, felleltározása, művelése, megőrzése és ismertetése, népszerűsítése. Egyik fő tevékenységi területe az eredeti népzene és néptánc szakszerű gyűjtése, feldolgozása, terjesztése és tanítása.

A Fölszállott a páva Kárpát-medencei népzene- és néptánc-tehetségkutató verseny legutóbbi döntőjében az Ördögborda érdemelte ki a közönségdíjat.

Az "Ördögborda" név hallatán a balánbányaiak az Erdei Pajzsikára, egy páfrányféleségre gondolnak, melynek alakja hasonlít az emberek bordázatához. „Azok akik nem ismerik a szó jelentését viszont valami ördögi dologra gondolhatnak. E csoport táncolási módja olyan is: ördögi. Ördögbordák lettek, de ördögfiókákként táncolnak" - olvashatjuk a néptáncegyüttes oldalán.

Az együttes ezúttal a Bogdándi Nemzetiségi Néptáncfesztivált teszi színvonalassá produkciójával, szeptember 9-én, hétfő este 19 órától pedig a szatmárnémeti Északi Színházban mutatkozik be. A fellépésre jegyek az Északi Színház jegyirodájában kaphatók 10 lejes egységáron.

Ezenkívül az Ördögborda tagjai szeptember 10-én, kedden fellépnek a nagykárolyi Károlyi-kastélyban is, szintén 19 órától.

A hétfői és a keddi előadásra jegyek a színházi jegypénztárban kaphatók. Egy belépőjegy ára 10 lej. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a műsorokra!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: