2020-03-11 09:17:06• hírek • Bede Emőke

Újabb óvintézkedéseket vezetett be a szatmári kórház

Az Egészségügyi Minisztérium a COVID-19, vagyis az új koronavírus járvány miatt döntött úgy nemrégiben, hogy március 31-éig látogatási tilalmat rendelnek el az ország kórházaiban, ezzel védve a betegeket, hozzátartozókat és az orvosi személyzetet a ragállyal szemben.

A 6/06.03.2020-as számú rendeletet szem előtt tartva a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház is számos új intézkedést vezetett be, melyeknek java része a betegfelvételt, illetve a hozzátartozók megfelelő tájékoztatását illeti.

  1. A beutalóval rendelkező betegek kísérői csak a betegfelvételi irodáig kísérhetik a leendő pácienseket, akiket ezt követően a kórház személyzete fog elkísérni a ruhatárig, majd a szükséges osztályra.
  2. A betegfelvételi lapon fel fogják tüntetni a kapcsolattartó hozzátartozó telefonszámát, amelyen keresztül a kórház szükség esetén kommunikálni tud a családdal.
  3. Csak a páciens által megnevezett hozzátartozók kérhetnek telefonos tájékoztatást a beteg állapotáról. Ehhez a 0267 748 200 vagy a 0261 727 050-es telefonszámok egyikét kell tárcsázni, majd kérni kell az érintett osztályt.
  4. A beteg elbocsátásakor a kórházi személyzet egészen az irodáig kíséri el az érintett személyt, majd ott átadja őt a családnak.
  5. A mozgáskorlátozott betegeket szállító autók behajthatnak a főbejáratig, azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy ott csak épp addig lehet várakozni, míg az érintett személy ki- vagy beszáll a járműbe.
  6. A haldokló páciensekhez érkező családtagok csak engedéllyel, kizárólag védőöltözetben léphetnek be az osztályra.
  7. Abban az esetben, ha egy páciens kezeléséhez egy hozzátartozó által aláírt beleegyező nyilatkozatra van szükség, a korábban megnevezett családtaggal telefonon fogják felvenni a kapcsolatot, hogy pontosítsák a részleteket.
  8. A küldőpapírral rendelkező, dialízisre érkező pácienseket azon lista alapján léphetnek be az egészségügyi intézménybe, melyet az osztályvezető főorvos reggel a kapusnál hagyott. Ugyanez a szabály érvényes azokra is, akik a régi kórházban a diabéteszes páciensek számára kiállított receptért jelentkeznek.
  9. A CT- és MR-vizsgálatok eredményeit a betegfelvételi irodában lehet átvenni. A dokumentumokat az érintettek egy lepecsételt borítékban kapják kézhez.
  10. Szakrendelésre és posztoperatorikus kontrollra az Iskolaköz (Gh. Lazar) utcai járóbeteg-szakellátó központban, azaz a régi poliklinikán lehet jelentkezni
  11. Személyes tárgyakat a bennfekvő betegnek csak az őrszolgálaton át lehet beküldeni.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége ezúton is arra kéri a pácienseket és a hozzátartozókat, hogy működjenek együtt a kórház munkaközösségével, hiszen ezen intézkedések nem ellehetetleníteni szeretnék a gyógykezelést és a beteglátogatást, hanem a ragály terjedését szeretnék meggátolni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: