2019-02-12 12:40:00• hírek • Bede Emőke

Szatmár megyében csökkent az influenzás megbetegedések száma

Közzétette a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság a legfrissebb statisztikáit, melyekből kiderül, az elmúlt héten kevesebb influenzás megbetegedést regisztráltak, mint az azt megelőző hét nap során.

Míg a január 28–február 3. közti időszakban 25 új megbetegedésről szerzett tudomást az igazgatóság, addig az elmúlt héten már csak 19 esetről érkezett jelentés. Az újonnan diagnosztizált esetek között van hat 4 éven aluli gyermek, hat 15 és 49 év közötti, négy 50 és 64 év közötti, illetve három 65 évnél idősebb beteg is. A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság hatáskörzetében halálos áldozatokat szerencsére nem regisztráltak.
 

Az ország más területein azonban újabb betegeket győzött le a grippé, ezzel százkilencre nőtt a betegség halálos áldozatainak – közölte kedden délben a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ. A két legutóbbi áldozat egy 81 éves bukaresti nő, és egy 79 éves, Olt megyei férfi. Mindketten az A típusú influenzavírussal fertőződtek meg, nem voltak beoltva influenza ellen és a nő más betegségekben is szenvedett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: