2014-09-23 17:41:49• hírek • Szatmár.ro

Október 1-jéig lehet igényelni a Líceumi pénzt

A rászoruló líceumi diákok havi 180 lej támogatást kapnak, de csak akkor, ha nem lógnak sokat a suliból.

Október 1-jéig lehet kérvényezni a Líceumi pénz nevű oktatási támogatást azoknak a diákoknak, akik rossz anyagi körülmények között élnek. A havi 180 lejes összeget azok a diákok kérvényezhetik, akiknek a családjában az egy főre eső havi bruttó jövedelem az előző három hónapban nem volt több 150 lejnél.

Ebben az évben azonban szigorúan veszik azt, hogy a támogatott diák valóban járjon iskolába és magaviselete megfelelő legyen. Ennek értelmében megvonják a támogatást azoktól a diákoktól, akik 20 óránál több igazolatlan hiányzással rendelkeznek, 3-5 napra kicsapták őket az iskolából vagy a diák magaviseleti jegyét 7-esnél kevesebbre csökkentették.

A Líceumi pénz programban a kérvényeket október 1-ig lehet leadni, ezek elbírálása október 23-ig fog tartani, a támogatásban részesülő diákok névsorát pedig október 28-án fogják nyilvánosságra hozni - ezt követően október 2-ig lehet fellebbezéssel élni, a végleges névsor pedig november 6-ára alakul ki.

Szatmár megyében a 2013/2014-es tanévben 1663 kérvényt hagytak jóvá, míg 2012-ben 2147-en kapták meg az oktatási támogatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: