2010-11-01 17:06:32• hírek • Szatmár.ro

Líceumi pénz a diákoknak

A 2010/2011-es iskolai tanévben is lehetett igényelni a Líceumi pénz elnevezésű ösztöndíjat. Románia szerte több mint 120 ezer diáknak ítélték oda a támogatást.

A kormány idén is folytatja a Líceumi pénz  elnevezésű anyagi támogatási programját. Az ösztöníjat azoknak a IX-XII.-es tanulóknak ítélik oda minden évben, akik nehéz szociális körülmények között élnek. A sikeresen pályázó diákok havi 180 lej támogatásban részesülhetnek.

Azok a diákok kérvényezhették ebben a tanévben a támogatást, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladta meg a 150 lejt. Az elbíráláskor a tanulók előző évi tanulmányi átlaga is számított.

Idén 124 569 diák kapta meg az ösztöndíjat, a hétvégén pedig nyilvánossá tették a támogatásra jogosultak listáját, amely a Tanügyminisztérium honlapján (www.edu.ro.), illetve az ösztöndíj weblapján (http://banideliceu.edu.ro) is elérhető.

A legtöbben Suceava (9939) és Iaşi (8290) megyében kapják majd a támogatást ebben az évben, míg a legkevesebben, 587-en Ilfov megyében.

Szatmár megyében a tavalyi évben 2408 diáknak ítélték oda az ösztöndíjat, idén azonban már csak 2317 tanuló kapja majd a juttatást. Ezúttal 103 szatmári diák ösztöndíjkérelmét utasították vissza.

Óvásra is lehetőség van azonban, november 2-6. között nyújthatják be ezeket az eredménnyel a elégedetlenek, a végleges névsort pedig ez után teszik közzé.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: