2014-03-19 15:53:21• hírek • Szatmár.ro

Szatmár megyében 22 850 aláírás gyűlt össze

A Szatmár Megyei RMDSZ Szervezet közel 23 ezer aláírást szerzett, amivel támogatja a Szövetség EP választásokon való részvételét. A választásokat május 25-én tartják, a jelöltlistán pedig négy Szatmár megyei személy szerepel.

„Köszönet illet mindenkit, aki az elmúlt hetekben ajtóról ajtóra járva, kopogtatva szerezte meg az aláírásokat a lakosságtól. A polgármesterek, alpolgármesterek, tanácsosok és önkéntesek együttes munkája révén sikerült 22850 aláírást összegyűjteni, amelyet szerdán személyesen viszünk fel Kolozsvárra" - nyilatkozta Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Az RMDSZ európai parlamenti választáson való indulását támogató aláírásokat március 24-én iktatja és adja le a Szövetség. A jelöltlistán 32 személy szerepel, melyet Winkler Gyula, Sógor Csaba, Vincze Lóránt, Hegedüs Csilla és Antal Lóránt vezet. Az RMDSZ Európa Parlamenti listáján Szatmár megyéből négyen szerepelnek, Pataki Csabát és Magyar Lórándot a megyei RMDSZ, Nagy Szabolcsot az ifjúság, míg Őri-Pákay Franciskát az ifjúság és az RMDSZ Nőszervezete jelölte.

„Külön örülök annak, hogy a lakosság amellett, hogy pozitívan fogadta a megkeresést, megértette azt, hogy fontos a megfelelő képviselet az Európai Unióban, de ehhez már nem elegendőek az aláírások, a szavazatokra is szükség van. Nekünk pedig ugyebár az a célunk, hogy minél több magyart küldjünk Brüsszelbe, mert érdekeinkért csak a magyar képviselők küzdenek, értékeinket csak ők viszik el Európába. A mi ügyeinket, a mi képviselőink fogják képviselni, s nem mások" - mutatott rá az ügyvezető arra, hogy miért fontos nem csak az aláírás, hanem a május 25-i választásokon való részvétel is.

Az aláírók közül sokan más nemzetiségűek, de úgy érezték, hogy a négy Szatmár megyei EP-képviselő jelölt megérdemli azt, hogy aláírásával támogassa, s ugyanígy gondolták ezt a Német Demokrata Fórum tagjai is, akik kivették a részüket a munkából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: