2015-01-14 15:45:49• hírek • Szatmár.ro

Szatmár megye újra részt vesz a Bécsi Turisztikai Vásáron

Második alkalommal vesz részt a Szatmár Megyei Tanács küldöttsége a rangos turisztikai fesztiválon.

Január 15 és 18 között rendezik meg a Messe Wien kiállítási központban a Bécsi Turisztikai Vásárt, amelyen immár második alkalommal képviselteti magát Szatmár megye. Megyénk most is Románia standján belül kap helyet, amelynek szomszédságában a görög, a török és a szlovák stand lesz felállítva.

A 130 négyzetméteres román stand nem csak az ország turisztikai látványosságait mutatja be, hanem a kiállítás keretében ide látogatók belekóstolhatnak majd a kultúrába, a hagyományokba. Mások mellett népi mesterségek gyakorlói is bemutatót fognak tartani. Románia estjét január 16-án tartják, amikoris 18.30-tól a Traveller magazin standjánál vendégeskednek majd Románia képviselői.

A Szatmár Megyei Tanács közleménye szerint Románia standján belül Szatmár megye külön infó-ponttal rendelkezik majd, ahol amellett, hogy az érdeklődőket információkkal látják el a látnivalókról és turisztikai célpontokról, német és angol nyelvű szórólapokat is kapnak majd. Szatmár standjánál a látogatók a megye logójával ellátott apró ajándékokban is részesülnek és megtekinthetik Mare Ana kiállítását is, amely főleg avasi ruhába öltöztetett babákat, avasi kalapokat és egyéb használati tárgyakat mutat be. Kiállításon mutatják be a vámfalui keramikus, Istvánfi Géza alkotásait is. Sőt, a vendégeket meg is kínálják majd: sonkával, kolbásszal, szalonnával és természetesen pálinkával!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: