2019-09-06 06:58:14• hírek • Bede Emőke

Szatmár megye több pontján is zajlanak az útfelújításai munkálatok

Az Országos Helyi Fejlesztési Program által finanszírozott útfelújítások munkaterületein tartott szemlét a napokban a Szatmár Megyei Tanács vezetősége.

Az egyik elsődleges szakasz, melyet Pataki Csaba tanácselnök, Ioan Rus alelnök, illetve a Műszaki Igazgatóság és a kivitelező képviselői ellenőriztek, az a 108C jelzésű megyei út, mely a kaplonyi Páduai Szent Antal templomhoz és ferences rendházhoz vezet. Jelenleg zúzott kővel töltik fel a felmart úttestet, helyenként már aszfaltkeveréket dolgoznak el, ezzel párhuzamosan pedig dolgoznak a útszélek és az árkok karbantartásán is.


A Szamosdara – Pusztadarac és a Batarcs – Avaspatak útszakaszokon zajlik a korábbi réteg felmarása, illetve az úttest felületének szélesítését is elkezdték. A Királydaróc ‒Krasznacégény – Krasznamihályfalva – Ákos útszakaszon folyó korszerűsítési munkálatok már a finisben járnak, csakúgy mint a Tasnád – Tasnádszántó – Érkőrös – Érendréd – Érdengeleg – Iriny – Pórtelek – Vezend – Mezőterem – Nagykároly – Nagykároly – Kálmánd – Újkálmánd – Börvely - országhatár szakaszon. A 195B megyei úton már befejezték a koptatóréteg lefektetését, jelenleg a szalagkorlátok felszerelésének utolsó simításain dolgoznak. A 108M megyei úton a munkafolyamatot már 98 százalékban sikerült teljesíteni.


A 194C jelzésű megyei úton, mely a szatmári Gorunului utcát köti össze a 19-es jelzésű országúttal, egy 500 méteres szakaszon már két rétegben eldolgozták az aszfaltkeveréket, jelenleg a vízelvezető árkok és a hidak kialakításán dolgoznak – tájékoztat oldalán a Szatmár Megyei Tanács.








Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: