2020-06-25 14:57:20• hírek • Bede Emőke

Szatmár megye még mindig a legkevésbé fertőzött megyék között van. Megnéztük, mi a helyzet a szomszédoknál

Amint arról az ide kattintva elérhető cikkünkben beszámoltunk, az elmúlt 24 órában 460 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, s ezzel 25 286-ra nőtt a betegség romániai felbukkanása óta jegyzett fertőzöttek száma.

A fertőzöttek közül 17.906 személyt gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból, 199 beteget azonban továbbra is az intenzív osztályon ápolnak. A betegség megjelenése óta Suceava megyében 3972, Bukarestben 2855 fertőzöttet azonosítottak, de Brassóban is már 1319-nél jár a számláló. 'Ma (csütörtök - szerk. megj.) sajnos nagyobb lesz az új esetek száma, de remélem, hogy az elkövetkező napokban helyreáll a dolog. Felszólítom a lakosságot, hogy továbbra is tartsa be mindenki a higiénia és a fizikai távolságtartás szabályait. (...) Sok lazító intézkedést bevezettünk már. (...) Amint azonban látták, a szabályok be nem tartása, illetve a helyzet bagatellizálása, az előírások be nem tartására vonatkozó felbújtás nagy mértékben hozzájárult az esetszám növekedéséhez' – mondta el a témával kapcsolatban Nelu Tătaru tárcavezető.
 


A nem várt megugrás kapcsán megnéztük, mi a helyzet Szatmár megyében és a szomszédoknál. A hatóságok tájékoztatása szerint megyénk továbbra is a legkevesebb esetet jegyző megyék között van. A betegség felbukkanása óta mindösszesen csak 76 fertőzöttet azonosítottak, kik közül 55 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak, a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma pedig úgy tűnik, 8-on állapodott meg. Ez azt jelenti, hogy az aktív esetek száma jelen pillanatban 13. Megyénk adataitól kevesebbet csak Valcea megyében jegyeznek, ahol ez idáig 48 esetre derült fény. E személyek közül 35-en sikeresen kilábaltak a fertőzésből, 5-nek azonban a koronavírus olyan súlyos komplikációkat okozott, hogy életüket vesztették.


Mi a helyzet a szomszédoknál?

Szatmár megye szomszédai közül Biharban azonosították eddig a legtöbb fertőzöttet, szám szerint 667-et. A pozitív eredményt produkálók közül 584 főt már gyógyultnak minősítettek az orvosok, 22 személy halálát azonban a koronavírussal hozták összefüggésbe. Ha a közölt adatok pontosak, akkor ez azt jelenti, hogy Biharban jelenleg 61 aktív eset van.


Máramarosban a betegség felbukkanása óta 151 fertőzöttet szűrtek ki, de közülük 116-an már sikeresen le is gyűrték a kórt. Az elhunytak száma a jelenlegi információk szerint 6, mely azt jelenti, hogy az érintett megyében 29 aktív esetet tartanak számon.


Szilágyban is 100 fölé kúszott már a fertőzések száma. Ez idáig 113 fertőzöttet azonosítottak e megyében, kik közül immár 88-an egészségesnek mondhatják magukat. A hivatalos információk szerint ez idáig 14 személy halála hozható összefüggésbe e betegséggel, tehát mindent összevetve mindösszesen 11 aktív esetet kezelnek még a szomszédaink.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: