2012-09-28 15:47:55• hírek • Szatmár.ro

Százötven diák lelt munkára az állásbörzén

Közel ötszáz szabad munkahely várta a fiatalokat péntek délelőtt a végzős diákoknak szervezett állásbörzén.

Nagy volt a tolongás péntek reggel a szakszervezetek Művelődési Házánál. Itt szervezte meg ugyanis a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség hagyományosnak mondható, végzős diákoknak és egyetemistáknak szóló állásbörzéjét. A szervezők elmondása szerint előre 37 cég jelezte, hogy munkát ajánlana a célcsoportnak, a börze napján azonban újabb cégek csatlakoztak ezekhez.

Az idei börzén összesen 487 szabad munkahelyből válogathattak a fiatalok, ezek közül pedig csupán 15 szólt felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek. Az egyik legtöbb munkahelyet ajánló vállalkozás a Mondiala készruhagyár volt, ahová 200 varrónőt kerestek. Nagy számban képviseltették magukat a biztosítási ügynököket alkalmazni kívánó vállalkozások is. Emellett kerestek eladót, kőművest, bárost, autóbádogost... a foglalkozásokat pedig hosszan sorolhatnánk tovább.

Az idei állásbörze meglehetősen sikeresnek mondható: a több száz résztvevő diákból úgy tűnik, hogy 150-nek sikerült elhelyezkednie - legalábbis ennyi személyt hívtak be a cégek az alapszintű ismerkedésen túl állásinterjúra.

A rendezvény különlegessége volt, hogy ezen két egyetem is képviseltette magát, továbbtanulási lehetőségeket ajánlva a diákoknak. Emiatt több, jelenleg utolsó éves középiskolás is érkezett a Szakszervezetek Művelődési Házába, de a továbbtanulási lehetőségek mellett sikerült egy képet is alkotniuk magukban a Szatmár megyei elhelyezkedési lehetőségekről.

A továbbtanulás mellett pedig a továbbképzések is nagy szerepet kaptak az állásbörzén: a Hans Lindner Alapítvány és a Kisiparosok Kamarája is különböző képzésekről tájékoztatta az érdeklődőket.


Sokan vettek részt az állásbörzén


Sokan vettek részt az állásbörzén

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: